Astăzi, prefectul Alexandru Dan Munteanu a primit vizita unei delegații mixte a Crucii Roșii Române, Crucii Roșii Americane , Crucii Roșii Suedeze și a Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu: „Bine ați venit la Tulcea! Încă din primele zile ale conflictului armat, județul nostru a oferit sprijin oamenilor care au fugit din calea războiului. Au fost momente grele, situații nemaiîntâlnite, dar prin cooperare și implicare am făcut față. Crucea Roșie a fost și este un partener de nădejde. Doamna Covaliov ne-a fost aproape și am colaborat foarte bine. Încă de la începutul conflictului am apreciat faptul că a reușit să strângă în jurul ei sute de voluntari tineri, pe care i-a mobilizat pentru a oferi sprijin. Sigur că menirea Crucii Roșii este de a ajuta, dar acum, mai mult ca oricând, am văzut în jurul nostru empatie, umanitate, societatea civilă care a dat mâna cu instituțiile publice pentru un scop nobil. Pot spune că suntem recunoscători să avem alături de noi Crucea Roșie!

Domnul Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, a apreciat eforturile făcute de autoritățile din județul Tulcea pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, precum și buna colaborare din această perioadă cu societatea civilă.
Planurile Societății de Cruce Roșie pentru viitoarele activități de suport planificate vor necesita o bună cooperare și pe viitor cu Instituția Prefectului – Județul Tulcea.

Biroul de presă al Prefecturii

+ There are no comments

Add yours