„Alături de tine pentru alegerea meseriei” în campania „Meseria face diferența”

Vineri, 6 martie, masă rotundă organizată sub genericul „Alături de tine pentru alegerea meseriei”, în cadrul unui eveniment inițiat de Inspectoratul Școlar Județean. Acțiunea se înscrie în șirul inițiativelor derulate în cadrul campaniei „Meseria face diferența”, implementată de Ministerul Educației și Cercetării și are ca scop încurajarea elevilor de clasa a VIII-a pentru dobândirea unei meserii prin învățământul profesional, respectiv dual.
La întâlnire au participat Dumitru Mergeani, vicepreședinte al Consiliului Județean, Carmen Caloianu, subprefect, agenți economici din județul nostru, elevi și absolvenți care au prezentat exemple de bună practică și povești de viață de succes.
Dumitru Mergeani, vicepreședinte Consiliul Județean: „Îmi face o deosebită plăcere să particip la activități și manifestări cu caracter constructiv, concret și, astfel, realizabil pe termen cât mai scurt, mai ales când este vorba despre educația, orientarea și îndrumarea copiilor spre alegerea unei meserii și a unui drum în viață. Înainte vreme, cei mai mulți dintre copii alegeau meseriile impuse sau dorite de părinții lor, având peste ani regrete întrucât nu se regăseau sau nu se simțeau împliniți în pozițiile respective. Acum, dragi tineri, mentalitatea s-a schimbat considerabil și aveți posibilitatea să alegeți ce drum doriți să urmați în viață. Iar meseriile sunt o alternativă serioasă de luat în calcul. Înainte poate existau anumite prejudecăți, dar în prezent nu mai este deloc o rușine să fii bucătar, tâmplar, faianțar, instalator sau croitor. Meseria e brățară de aur și, într-adevăr, dacă ești un bun meseriaș, ești apreciat și esti foarte bine plătit, și asta la tine acasă, nemaifiind necesară căutarea unui loc de muncă în altă țară. S-au dus acele vremuri, așa că vă sfătuiesc să vă alegeți o meserie, să căutați în permanență să excelați în ceea ce faceți și vă veți simți împliniți atât profesional, cât și financiar. Vă așteaptă o perioadă plină de provocări și descoperiri, astfel încât nu pot decât să vă urez din suflet succes, ambiție și determinare!“, a spus vicele Mergeani la masa rotundă.

Carmen Caloianu, subprefect: „Salut iniţiativa Inspectoratului Şcolar desfăşurată sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării pentru încurajarea elevilor de clasa a VIII-a în vederea dobândirii unei meserii prin intermediul învățământului profesional, respectiv dual. Faptul că la întâlnire au participat reprezentanţi ai unor agenți economici din județul nostru, elevi și absolvenți, precum şi părinţi nu denotă decât interesul pentru acest tip de învăţământ pentru care oferta celor 16 unităţi de învăţământ din municipiu, dar şi din judeţ este foarte atractivă”- a declarat doamna subprefect.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here