Baladele Deltei participă la Festivalul „Ionică Minune”, de la București

Pe 12 februarie, la București se desfășoară Festivalul de muzică lăutărească „La mulți ani – Ionică Minune!”, festival care „se dorește a fi o bijuterie a genului atât de iubit atât în țară, cât și în străinătate, în care muzica tradițională lăutărească va fuziona cu jazz, cu piese din muzică clasică și alte genuri. Orchestre și virtuozi într-un spectacol exclusiv instrumental, fără voci”.

La ediția din acest an vor participa și instrumentiști ai instituției noastre, membri ai Tarafului Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”: Răzvan George Croitoru – vioară, Ionuț Stingheru – țambal, Gabriel-Valentin Andrei – acordeon, Claudiu Pascale – acordeon, Dan Apostolatos – chitară bas, Aurelian Croitoru – acordeon; Adrian Micică – colaborator.

Festivalul se află la a II-a ediție și se va desfășura la Sala Cinema Pro din București, sărbătorind ziua de naștere a maestrului acordeonist Ene Gheorghe – Ionică Minune. O secțiune distinctă a evenimentului este „Tinere talente”, maestrul acordeonist invitând pe cei mai buni dintre tinerii participanți să repete și să cânte cu orchestre consacrate. În prima ediție, secțiunea a atras zeci de tineri înzestrați muzical. 

Urăm succes Tarafului Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”!

Prof. Ștefan COMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here