Ștefan Caraman „se joacă” la Botoșani. O piesă despre nevoia de curaj

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani invită sâmbătă, 27 iunie, de la ora 19:00, la Amfiteatru din Parcul de Agrement „Cornisa”, unde se va juca în premieră piesa „Intoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, cu Andreea Motcu. Regia artistică este semnată de către Silvia Răileanu, scenografia de Mihai Pastramagiu. Vocea autorului este asigurată de către Bogdan Horga.
O piesă despre nevoia de curaj
Născută in Basarabia, scolită intru teatru la Chisinau – specialitatea – regie teatru – Silvia Răileanu a si implinit 18 ani de când se află in Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani.
„Silvia Răileanu face parte din categoria – nu prea numeroasă, din păcate – a celor care mereu au ceva important de spus. Cu o expresie la modă acum, Silvia Răileanu este o… nelinistită! Se intelege, in sensul bun al lucrurilor.
De când cu pandemia, Silvia Răileanu a si gândit un antidot, mă rog, un „vaccin” care, cel putin in cazul ei, dă rezultate bune. Silvia a „construit” incă un spectacol. Un spectacol după toate regulile vremii: cu actori putini la număr, un spectacol care să poată fi jucat oriunde, bineinteles, cu spectatori distanțati fizic”, a explicat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.
Ce ne „spune” Silvia Răileanu in acest rând?
„Dacă ne deosebeste ceva ca oameni, acel „ceva” este curajul! Curajul de a povesti, de a impărtăși… exact asa cum ai devenit după intâmplări sau intâlniri mai mult sau mai putin fericite… Curajul de a-ti trăi viata, până la urmă, frumoasă si urâtă in acelasi timp, tandră si cinică… Dar viata! In concluzie, trăiti-vă viata asa cum e! Curaj!”

Pretul unui bilet este de 15 lei. Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 (program: 10.00 – 18.00, de marti până vineri. Duminică, de la ora 17:00 la Amfiteatrul de la Cornisa).

Sursa: Stiri Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here