Bravo, Irina! Locul 3 mondial la ” WORLD CUP KYOKUSHIN VARNA 2024″
În perioada 30.06 – 03.07.2024 în Complexul Sportiv Olimpic din Kamchia, regiunea Varna- Bulgaria a avut loc turneul de karate kyokushin destinat juniorilor 14 – 15 ani, 16 – 17 ani si  18 – 21 ani  ” WORLD CUP KYOKUSHIN VARNA 2024″. La această competiție s-au înscris aproape 300 de sportivi din 30 de țări de pe 5 continente. România a participat cu un lot de 12 sportivi conduși de președintele FRKK , shihan Gruia Docan si antrenorul lotului FRKK, sensei Nicolaie Pănuță. Din lotul FRKK au făcut parte 3 sportivi legitimați la Nippon Budo Sport și Palatul Copiilor Tulcea, cercul de karate : Irina Gheorghiță, Albert Pănuță și Răzvan Artimov.
Irina Gheorghiță a obținut un binemeritat loc 3 și medalie de bronz, după 3 meciuri disputate cu adversare din Bulgaria, meciul 1, Kazahstan, meciul 2 și a pierdut în meciul 3 cu sportiva din Japonia.
Albert  Pănuță a pierdut nemeritat în primul meci, după 2 reprize,  cu un sportiv din Kazahstan, la decizia arbitrilor.
Artimov Răzvan a pierdut în primul meci, tot la decizia arbitrilor, cu un sportiv din Kazahstan.
Sensei Nicu Pănuță, antrenor lot România: “Un campionat foarte bine organizat de Federația Bulgară de Karate Kyokushin, delegațiile sportive având totul gratuit ( cazare, masă, tricouri prezentare, echipamente protecție) o sală de competiție foarte mare și modernă la acest capitol, totul la superlativ. In schimb arbitrajul a lăsat mult, mult de dorit. Au fost avantajați sportivii din Kazahstan și Japonia, nu s-au făcut departajările de greutate, care erau foarte mari, se dădeau foarte ușor penalizările și plus multe alte nereguli care au tras în jos calitatea competiției la acest nivel. Irina Gheorghiță, în semifinală, a trebuit să lupte cu doi adversari pe tatami, una era adversara japoneză și al doilea adversar, arbitru de la centru, care era tot japonez și iși susținea compatrioata să nu fie învinsă de sportiva noastră. A fragmentat lupta în așa fel ca Irina să piardă lupta la decizie din prima repriză. Albert Pănuță a luptat cu un sportiv mult mai greu , cel putin 5 kg peste el. Cu toate că a dominat lupta și în prima repriză și în a doua repriză, decizia trebuia să fie dusă cel puțin  la departajarea de cântar, dar arbitrii au hotărât să dea decizia către sportivul kazahstanez. Sportivii noștri au luptat foarte bine, au dovedit că sunt în grafic cu pregătirea pentru următorul obiectiv, Campionatul Mondial de Junori din Kazahstan din 2 august. Irina are clar o creștere de formă din toate punctele de vedere, fizic, tehnico-tactic ,dar si foarte bine motivată psihic. Albert vine după o perioadă foarte obositoare cu pregătirea pentru evaluarea națională, dar mai are 30 de zile să reintre în formă cât mai bună. Această cupă a fost o foarte bună verificare ca să vedem unde avem lipsuri și ce trebuie să mai pregătim.
Rezultatele cumulate ale Romaniei au fost 3 medalii de bronz. Cu acest rezultat România s-a clasat pe locul 10 din 30 de țări, ceea ce este foarte bine ținând cont de arbitrajul prestat. Personal, vreau să felicit toată delegația de sportivi, antrenori din România pentru participare și rezultate. Este foarte greu să ajungi să lupți la acest nivel să iei și rezultate împotriva unor sportivi din țări,  gen Kazahstan, Bulgaria, Japonia, Ucraina , Georgia, Armenia , Azerbaijan, țări rusofone cu tradiție în sport, dar și susținute financiar de autorități. Felicitări Irina, felicitări Albert, felicitări Răzvan! Sunteți niște sportivi extraordinari, sunt mândru că sunt antrenorul vostru, mulțumesc părinților acestor copii minunați ca ii susțin neconditionat. Osu!”- a declarat antrenorul lotului României.
În perioada următoare Irina Gheorghiță și Albert Pănuță vor intra în cantonament 14 zile, la Sulina și la Eforie Sud, după care, pe 28 iulie vor pleca la o altă Cupă Mondială, în Kazahstan.
Felicitări!
N.A.

+ There are no comments

Add yours