Opt sturioni vii, redaţi mediului natural în golful Musura

Peste 100 de exemplare au fost eliberate de la începutul anului. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Rezervația Biosferei Delta Dunării, ocazie cu care au descoperit 820 metri de plase de pescuit și opt exemplare de sturion capturate în ele. Peste 100 de exemplare de sturion au fost redate mediului natural, de la începutul anului, de poliţiştii de frontieră de la nivelul Gărzii de Coastă, în cadrul mai multor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă.
În data de 21.09.2023, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au descoperit, în zona insulei K – Golful Musura, înșiruiri de plase în lungime totală de 820 metri cu o captură de 8 exemplare de sturion, în stare vie. Peștele a fost redat mediului natural, iar plasele tip ohane, în valoare de 6.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.
De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cadrul mai multor acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, au redat mediului natural peste 100 de exemplare din specia sturion, care fac obiectul unor dosare penale aflate în lucru.
Comunicat Garda de Coastă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here