APIA. Centrul Local Tulcea, aproape de finalizarea plăților pe 2017

Legal și conform cu regulamentele europene, plata subvențiilor aferente campaniei 2017 are termen final 30 iunie. La Tulcea, grosul de plăți s-a efectuat odată cu acordarea avansului, din toamna anului trecut, la urmă rămânând dosarele cu probleme și plățile în sectorul zootehnic.

Centrul Local Tulcea al APIA a atins un procent de 95% fermieri cu plata la zi, în sectorul vegetal și parțial în sectorul creșterii animalelor. Seful Centrului, ing. Gabriel Visterneanu, spune că „începând cu data de 18 ianuarie a.c. au început și plățile privind ANT-urile (vegetal și zootehnie). Pentru suprafețele de teren cultivate se acordă 16 euro/ha/an, iar în sectorul zootehnic, pentru sector lapte se acordă 22 euro/tonă, pentru bovine de carne se acordă 88,6 euro/cap, iar pentru ovine și caprine se acordă 5,2 euro/cap. În cel mult două luni se vor finaliza toate plățile cuvenite fermierilor, pentru anul de subvenție 2017”- declară Gabriel Visterneanu.

Încep instruirile. În perioada 18-27 februarie vor avea loc instruirile pentru pregătirea declanșării campaniei de primiri cereri aferente anului de subvenție 2018. Instruirile sunt organizate în trei serii, două dedicate funcționarilor publici responsabili cu primirea de cereri, câte unul de la Centrele locale și de la Centrele județene. Seria a treia de instruire este dedicată directorilor și directorilor adjuncți de la Centrele județene.Campania de primiri cereri debutează la 1 martie și se încheie la 15 mai.

Nicolae ADĂMIȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here