Karate. Un foarte dur turneu la Gyor și un dublu campion european din Tulcea

In perioada 25-26 mai 2019, în localitate Gyor din Ungaria, a avut loc editia a XII – a , a Campionatului European de Karate Kyokushin Union. Competitia a fost una foarte puternică, la care au participat 500 de sportivi din 20 de tări   (  Anglia, Armenia, Ucraina, Austria, Rusia, Grecia, Bulgaria, Spania, Japonia, Ungaria, Germania, Polonia, Olanda, Suedia, Belgia, Belarus, Kazahstan, România, Slovenia, Turcia ).
Federatia Română de Karate Kyokushin condusă de dl presedinte Gruia Docan a participat cu un lot de 7 sportivi, si 10 arbitri.
Din lotul Romaniei au făcut parte și 3 sportivi de la Nippon Budo Sport Tulcea care au obtinut următoarele rezultate :
Albert Pănuță – Campion European la proba de kata baieti, 10 – 11 ani;
Albert Pănuță – Campion European la proba de kumite baieti, 10 – 11 ani, – 30 kg;
Rădulescu Lucian David – Loc IV la proba de kumite baieti, 16 – 17 ani, – 65 kg;
Uncu Vlad Constantin – Loc IX la proba de kumite baieti, 12 – 13 ani, + 60 kg;
Nicu Pănuță: „A fost un campionat foarte bine organizat ( s-a desfăsurat pe 6 suprafete de luptă, 2 zile), cu sportivi foarte bine pregătiti, iar tările cu renume în acest sport (Rusia, Kazahstan, Ungaria, Polonia) ne-au fost adversare din prima. La proba de kata, Albert a avut 26 de participanti, si a câstigat titlul după 5 runde foarte disputate.
La proba de kumite (lupta) a fost si mai greu, deoarece regulamentul a fost după modelul organizatiei europene nu după cel japonez, după care ne antrenăm noi, unde  tehnicile la cap sunt restrictionate si pe lângă astea nu ai voie sa lovesti capul decat ‘touch”, adică doar să-l atingi. De ce mi-a fost frică nu am scapat: Vlad Uncu, in meciul cu sportivul din Rusia, i-a aplicat o lovitură la cap considerată de arbitri ” foarte puternică” , si a fost descalificat.
Rădulescu Lucian a avut 3 meciuri câstigate, iar in al 4 – lea , in finala mică, a pierdut in fata unui sportiv din Kazahstan, care a si câstigat categoria. Albert, a câstigat categoria detasat prin ko tehnic la toate cele 3 meciuri, in finală si in semifinală  a invins sportivi din Rusia si dovedit incă o dată că la categoria lui de vârstă si greutate este cel mai bun nu numai in România, ci si in Europa.
Sunt foarte multumit de cum s-au comportat la acest campionat sportivii mei, chiar dacă Vlad a pierdut nemeritat, el a dovedit că este in formă maximă si cu motoarele turate pentru competitia din Japonia, Luci este un sportiv exceptional, iar dacă ar avea timp să se antreneze mai mult, cu sigurantă nu ar mai avea adversari care să-i pună probleme.
Sunt foarte fericit pentru Albert, a muncit foarte mult in ultimele 6 luni, a renuntat la multe bucurii a copilăriei ca să ajungă la acest nivel. Dacă anul trecut la europene a iesit pe locul 3, anul acesta a dovedit că se poate mai mult”- a declarat sensei, la întoarcerea de la Gyor.
Urmează pe 1 iunie , Danube Delta Cup International, acasă, la Tulcea. Albert Pănuță va lupta intr-o categorie superioară, ca ultimă verificare inainte de Japonia.
N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here