Aeroport. Tarhon pierde portanță, Vâlcu prinde (im)portanță

    De ce s-a supărat Tarhon

În primul rând și în principal,din cauza banilor insuficienți alocați aeroportului, pentru a-și atinge obiectivele din mandatul de manager. Pentru că “nu s-a putut realiza un punct de vedere comun între RA Aeroportul Delta Dunării și Consiliul Județean, cu privire la activitatea și problemele aeroportului”. Victor Tarhon reproșează că nu s-au declanșat și finalizat de către Consiliul Județean niște prevederi privind guvernanța corporativă până la preluarea prerogativelor de către noul CA și directorul general, dar nici după, în condițiile în care membrii CA au adus la cunoștință Consiliului Județean neregulile săvârșite de foștii administratori, cât și situația gravă din aeroport. Situație generată de nemulțumiri salariale, în principal. Nu în ultimul rând, Tarhon acuză lipsa unei reacții positive/cooperante a Consiliului Județean în raport cu solicitarea CA de a se asigura aeroportului support în personal specializat pentru inițierea și implementarea proiectului “Creșterea  siguranței și securității pasagerilor pe aeroport”.

La manșă i se face loc lui Stoian Vâlcu

Ca să poată accede pe postul de manager al aeroportului, oricare ar fi candidatul, acesta provine dintre membrii Consiliului de Administrație, așa s-a stabilit mai demult. Stoian Vâlcu este director tehnic la aeroport, dar nu este și membru al CA. Acum este, interimar. Joi, 12 iulie, problema s-a tranșat în ședința extraordinară a consilierilor județeni. S-a luat act de demisia lui Victor Tarhon din CA și, în locul lui, a fost desemnat Stoian Vâlcu, administrator provizoriu. Cu o durată a mandatului până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor, dar nu mai mult de 4 luni.

În ședință, Opoziția s-a agitat un pic, a cerut un raport al administratorilor, implicit al directorului general demisionar, dar tăvălugul este deja pornit și pare imposibil de oprit.Fără doar și poate, la aeroport va fi numit director general persoana pe care o  vrea PSD-ul, ce atâta tevatură pe legi, HG-uri și HCJ-uri. După procedura, evident legală, Stoian Vâlcu, 99,99% va fi alesul de către comisia de selecție pentru Consiliul de Administrație și, mai departe, 100% noul director general al RA Aeroportul “Delta Dunării”. Ce este de neînțeles? Dacă mai era nevoie de prezentare, Stoian Vâlcu este membru PSD cu state vechi, iar la un moment dat era în cărți pentru postul de director general la Aquaserv. O viață, numai șef.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here