ALDE nu înghite „circul”de la Primăria Somova. Viceprimărița demisă se va duce, din nou, în instanță

Cum se știe, ultimul viceprimar la Primăria Somova este Gheorghe Năstase (PNL); ales de noua alianță politică de nivel comunal PSD-PNL care, a câta oară? a destituit-o pe Elena Visterneanu (ALDE) din funcția de viceprimar, aleasă ca urmare a Alianței PSD-ALDE la nivel central și județean. Nu mai reluăm filmul telenovelei. Reacția conducerii PSD județean la schimbarea majorității în Consiliul local, prin înțelegere locală, lipsește cu desăvârșire. Situația de la Somova i-a iritat pe șefii ALDE. Au înghițit gălușca la Ceamurlia de Jos, dar gălușca de la Somova, NU!

Fosta vice se va adresa din nou instanței de judecată și va cere și despăgubiri.  Președintele ALDE județean, Octavian Popa, a fost acolo la ședință, a încercat un dialog cu consilierii, dar nu l-a ascultat nimeni. S-a uitat spre partenerul de guvernare, Horia Teodorescu… Nicio reacție! Acest lucru nu va fi tolerat!- decretează O.M.Popa. Ce va face ALDE? Întâi va cere Prefecturii să anuleze hotărârile de demitere/alegere a viceprimarului ca fiind nelegale. Dacă Prefectura nu va face acest lucru, fosta viceprimar Elena Visterneanu va deschide un nou proces, pentru destituire abuzivă, ilegală; ca și rândul trecut. Mai mult, de această dată va cere și cheltuieli de judecată și daune morale. Mai mult decât mai mult, conducerea ALDE ia în calcul să ceară organelor de anchetă, vis-a-vis de protocolul din 15 ianuarie 2018, semnat de președinții organizațiilor comunale PSD (Nicolae Coșovei) și PNL (Gheorghe Năstase), invocat ca temei de schimbare a viceprimarului, să vadă dacă dincolo de demersul politic total lipsit de moralitate nu există, cumva, și conotații de ordin legal. Pe șleau, plângere penală privind autenticitatea acelui protocol.

Cum procesele durează, viceprimarul Gheorghe Năstase are toate șansele să prindă alegerile locale din vara lui 2020 ca viceprimar, ba chiar candidat de primar.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here