AMDTDD a dat mare lovitură de imagine.A adus turcii de la Turkish Airlines

Fără nicio îndoială, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, prin președintele ei, Cătălin Țibuleac, a rupt gura târgului cu evenimentul de miercuri, 12 septembrie, de la Consiliul județean: a reușit să aducă la aceeași masă autoritățile tulcene, cu reprezentanții unei mari companii aeriene precum Turkish Airlines dar și reprezentanți ai principalilor operatori economici din turism, agenți economici și agenții de turism.

După ani de promisiuni și speranțe, după țepe gen Tender Air, după tatonări degeaba, iată,  o asociație reușește să aducă la Tulcea, fie măcar și pentru discuții, o companie aeriană serioasă care zboară în întreaga lume. Destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de nord are nevoie de transport aerian, motivul pentru care AMDTDD a răspuns dorinței exprimate de reprezentanții companiei Turkish Airlines de a iniția discuții cu autoritățile și cu operatorii economici din județul Tulcea, astfel încât să se evalueze concret oportunitățile lansării unor curse care să lege destinațiile turistice din întreaga lume, incluzând aeroportul de la Tulcea. Până atunci, însă, este foarte importantă creșterea numărului de zboruri pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, în contextul lansării unor pachete turistice care să includă ambele județe din Dobrogea.

Ai noștri sunt încântați de perspectiva colaborării cu Turkish Airlines

Dumitru Mergeani, vicepreședinte CJ: “Vă aflați la masa care trebuie. Avem foarte multe persoane interesate ca Turkish Airlines să zboare de pe Aeroportul Internațional din Tulcea. Dorim să aducem mai ușor muncitorii la șantierul naval Tulcea. De asemenea, dorim să-i ajutăm și pe cei care lucrează în afară, sunt importante comunități din județul Tulcea care lucrează în alte țări și vor să se întoarcă acasă, în perioada sărbătorilor. Pe scurt, putem spune că și Turkish Airlines are nevoie de Tulcea, și Tulcea are nevoie de Turkish Airlines”.

 Vasile Strat, administratorul public al județului:„Țineți cont de faptul că cele două județe vecine, Galați și Brăila, vor putea beneficia de accesul mai facil de pe aeroportul de la Tulcea și foarte mulți vor veni la acest aeroport. Distanța între orașe se parcurge în maximum o oră, pentru a ajunge la aeroport. Consiliul Județean chiar este preocupat de infrastructura județului, în special de drumurile expres care leagă Tulcea de Constanța, Brăila și Galați. Din punct de vedere al infrastructurii, veți avea tot ceea ce este necesar pentru a avea legături între Constanța și Tulcea, iar aeroportul va fi unul dintre cele mai moderne, din punct de vedere al dotărilor, începând de anul viitor”.

Cătălin Țibuleac, președinte AMDTDD:”Este important, din perspectiva noastră, să începem să creștem numărul de turiști care vin către aeroportul din Constanța, unde Turkish Airlines operează în acest moment. Cifrele arată că doar în anul 2017 am avut 161.000 de turiști care au ajuns în județul Tulcea cu navele de croazieră. Avem un număr important de turiști care ajung în Tulcea pe apă. De asemenea, dacă ne uităm la piața turistică, vedem că pe primele șase luni ale anului 2018 avem aproape o dublare a numărului de turiști, față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem și o importantă creștere și a numărului de turiști străini. Aceste cifre sunt foarte importante, chiar dacă în județul Tulcea și cu precădere în Delta Dunării nu putem face turism de masă, ci un turism lent, ce se adresează acelor categorii de vizitatori educați, care înțeleg această destinație. Totuși, toate aceste elemente creează premisele unei dezvoltări în ceea ce înseamnă cooperarea cu o companie aeriană. Față de Constanța, Tulcea are un avantaj major, anume faptul că poate prelungi sezonul turistic la 12 luni pe an, iar pentru asta venim cu produse turistice precum Drumul vinului, turism cultural, turism religios, turism istoric, iar aceste produse turistice pot fi extinse și pe zona Constanța, pentru a include toată Dobrogea”.

Ahmet Akpinar, General Manager Romania Turkish Airlines: „Suntem astăzi aici deoarece Delta Dunării este foarte importantă pentru noi. Am mai desfășurat activități similare pentru a promova destinații turistice din România și nu numai. Avem activitate la Constanța și la București, dar și alte orașe, printre care și Tulcea, se dezvoltă în ultima perioadă, chiar mai repede decât Bucureștiul. Pas cu pas, vom dezvolta și aceste noi destinații, cu sprijinul autorităților locale. Sperăm că vom veni aici mai des”.

#

În urma evaluării comune, s-a concluzionat că este necesar a se continua acest dialog, compania aeriană Turkish Airlines urmând să decidă, alături de operatorii economici și din turism din Tulcea cu privire la posibilitățile de extindere a curselor aeriene.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here