Au venit francezii din Aveyron

               Aproape 27 de ani de relație cu Departamentul Aveyron

Luni, 4 iunie, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani ,a primit o delegație franceză din Aveyron în frunte cu vicepreședintele Consiliului Departamental, Bernard Saules. Cu acest prilej a fost a semnată Înțelegerea de Cooperare dintre Județul Tulcea, în numele președintelui Consiliului Județean și Departamentul Aveyron. Din delegația franceză au mai făcut parte Joelle Biron, însărcinat pe probleme de Cooperare Internațională și Hubert Brechet, educator șef la Institutul Terapeutic și Educativ Massip din Capdenac. La ceremonia oficială de semnare a noii înțelegeri de cooperare au mai participat prefectul Lucian Furdui, vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Badea, administratorul public al județului, Vasile Strat și viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca.

Dumitru Mergeani: „Doresc să vă mulțumesc, domnule vicepreședinte, pentru prietenia cu care ne onorați și pentru atenția pe care o acordați județului nostru. Sperăm, de asemenea, să rămâneți cu amintiri frumoase din județului Tulcea, unde să reveniți și ca turiști, nu doar în cadrul delegațiilor oficiale“.

 Bernard Saules: ” „Suntem interesați să avem schimburi cu dumneavoastră pentru că întotdeauna este bine să iei de la ceilalți exemple de bună practică. Putem continua schimburile în domeniul social, umanitar, dar după cum ați spus și dumneavoastră, putem să ne extindem. Putem vorbi de schimburi mult mai intense între Franța și România, venirea în Franța a unor persoane care au lucrat în domeniul asistenței sociale și am putea profita de oportunitățile care apar în domeniul fondurilor europene, respectiv să facem proiecte și să ne extindem la nivelul colectivităților locale”.

Comunicat de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here