Comuna C.A.Rosetti a cerut decolmatarea de urgență a canalelor Letea și Sidor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit la Prefectură în şedinţă extraordinară miercuri,  15 mai, la cererea primăriei C.A.Rosetti, din Deltă, care a solicitat decolmatarea unor canale de pe raza comunei în scopul asigurării accesului către comunitățile locale, al asigurării unui climat normal de desfășurare a activităților socio-economice și a capacității optime de acțiune și intervenție. Cererea a fost motivată de nivelul scăzut al apei.

Hotărârea CJSU:

Art.1. Se constată necesitatea executării în regim de urgenţă a lucrărilor de decolmatare a canalelor Letea şi Sidor, de pe raza comunei C.A. Rosetti, pe o distanţă totală de 6,211 km, afectate de nivelul scăzut al apelor, prezentate în Nota de fundamentare nr.8307/15.05.2019, întocmită de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, anexă la prezenta hotărâre.

Art.2. Valoarea estimată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a costurilor de intervenţie pentru aceste lucrări, este de 4.006,703 mii lei.

Art.3. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va demara, ȋn regim de urgenţă, procedurile necesare obţinerii fondurilor ce vor avea ca destinaţie efectuarea lucrărilor de decolmatare prezentate în Nota de fundamentare nr. 8307/15.05.2019.
Sumele necesare efectuării lucrărilor pot fi solicitate şi alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, prin Ministerul Mediului.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here