Consiliul Județean Tulcea organizează concursul „Tulcea-Suzhou, Drumul Prieteniei”, ediția a IV-a, care marchează aniversarea celor 28 de ani de prietenie dintre județul Tulcea și municipalitatea din Suzhou (Republica Populară Chineză).

La concurs pot participa doar elevi ai unităților de învățământ ce funcționează pe raza județului Tulcea.

Participanții vor putea realiza momente artistice (cântece, dansuri), fotografii, desene, picturi, machete, colaje, compunere, poezie etc., care să reliefeze specificul cultural din Tulcea și Suzhou.

În fiecare lucrare se vor include aspecte ce vor evidenția diferențele culturale ale ambelor regiuni. Se au în vedere, la alegere sau cumulat: portul popular, gastronomia, arhitectura tradițională, flora și fauna.

Scan-urile după lucrări, fotografiile după machete, înregistrările video, creațiile literare în format doc. vor fi transmise pe e-mail-ul comunicare.cjtulcea@yahoo.com, până pe data de 25 septembrie 2023, ora 12.00.

După transmiterea lucrărilor în format electronic, participanții sau reprezentanții acestora vor contacta telefonic Serviciul Comunicare, Relații Externe, Anticorupție și Promovarea Județului, la tel. 0240502208/0240502209, în cazul în care nu li s-a transmis pe e-mail o confirmare de primire a lucrării.

Pe data de 27 septembrie 2023 vor fi anunțați câștigătorii, festivitatea de premiere urmând a avea loc la o dată ulterioară.

Comunicat CJT

 

+ There are no comments

Add yours