Consilieri județeni tulceni, cu treabă prin Slovenia, la o ședință

O delegație a Consiliului Județean, condusă de administratorul public al județului, Vasile Strat, participă, în perioada 24-26 septembrie, la Plenara de toamnă a Adunării Regiunilor Europene (ARE), desfășurată la Podčetrtek, Slovenia. Cu acest prilej, aproximativ o sută de reprezentanți aleși și funcționari publici din regiunile membre ale ARE s-au reunit pentru a discuta realitățile regionale de coeziune de pe continentul european. Din delegația reprezentativă a județului Tulcea au mai făcut parte Marius Cristi Mihai, secretarul general al județului precum și consilierii județeni Aneta Naum, Corneliu Bejan și Laurențiu Trandafir.

Ordinea de zi a sesiunii plenare vizează subiecte cheie referitoare la viitorul ARE, inclusiv perspectivele strategice 2019-2022, aspecte financiare precum şi noi iniţiative. Cu acelaşi prilej, vor avea loc şi alegeri pentru funcțiile de vicepreședinți pentru două din cele trei Comisii.

Judeţul Tulcea este membru al ARE din anul 1997, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Dumitru Mergeani deţinând la ora actuală funcţia de membru al Biroului Politic al acestui organism. Creat în 1985, Adunarea Regiunilor Europene (ARE) reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, a cărei misiune este reprezentarea intereselor regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here