Demnitar turc, în vizită la Tulcea

Joi, 27 iunie, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, alături de administratorul public al județului, Vasile Strat și de vicepreședintele Petre Badea au avut o întâlnire de lucru cu atașatul comercial din cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, Kadir Yazihan. La discuțiile cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale și a eventualelor oportunități de afaceri, au mai fost prezenți prefectul Lucian Furdui și prim-vicepreședintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Filiala Tulcea, Sterică Fudulea.

Dumitru Mergeani: „Relațiile româno-turce au fost, în special în zona Dobrogei, foarte strânse. Pe drumul dinspre Constanța, ați trecut prin Babadag, cea mai veche așezare de pe teritoriul României. Noi, Consiliul Județean Tulcea, ne-am implicat în tot ce înseamnă evenimente privind comunitățile etnice care au dorit să-și promoveze tradițiile. Sperăm ca pe viitor să putem găsi colaborări și pe domeniul economic, Tulcea având numeroase oportunități pentru oamenii de afaceri turci. În toamna anului trecut, Tulcea a fost vizitată de reprezentanții companiei aeriene Turkish Airlines, care au precizat că își doresc să promoveze atât România cât și Delta Dunării, ca destinație turistică, și să dezvolte această cooperare cu sprijinul autorităților locale, al agențiilor de turism și al proprietarilor de hoteluri. Cu acel prilej ne-am exprimat interesul total ca Turkish Airlines să aibă zboruri pe Aeroportul Delta Dunării. Compania s-a arătat interesată de continuarea demersurilor, alături de factorii tulceni direct implicați, pentru analiza posibilităților de extindere a curselor aeriene”- a spus vicele Mergeani la întâlnire.

Kadir Yazihan: „Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă și mărturisesc că am mai fost la Tulcea de câteva ori în scop turistic. Trebuie remarcat că Tulcea este foarte bogată din punct de vedere etnic și că este foarte importantă prietenia adevărată dintre turci și români. Relațiile româno-turce sunt foarte vechi, împământenite, și spre deosebire de alte țări sunt mult mai puternice. În afară de tranzacții de import-export și investiții, relațiile care se construiesc la nivel social, în sănătate, învățământ dar și în alte domenii, sunt relații foarte strânse. Am venit aici pentru a mă informa asupra posibilităților de dezvoltare a acestor relații. La Constanța, Turkish Airlines are linii directe, cu reprezentantul acestei companii am o relație foarte bună și voi avea o discuție cu dumnealor în vederea unei noi întâlniri cu privire la Aeroportul Delta Dunării. De asemenea, ca reprezentant al consulatului pe probleme economice vă putem ajuta în câteva domenii, prin înlesnirea unor întâlniri cu oameni de afaceri turci“- a declarat atașatul comercial Kadir Yazihan.

În luna septembrie a anului trecut, a avut loc o primă întâlnire de lucru a autorităților județene cu reprezentanții Turkish Airlines, respectiv directorul general Ahmet Akpinar și directorul Gunes Tanay, organizată cu ajutorul Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și în cadrul căreia reprezentanții companiei și-au arătat disponibilitatea de a reveni la Tulcea pentru analiza posibilităților de extindere a curselor aeriene.

N.A.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here