Din această vară, mașinile parcate neregulamentar ori abandonate, vor fi ridicate

Municipalitatea anunță că cel târziu la sfârșitul lunii august a.c. Regulamentul privind ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar ori abandonate pe terenul domeniu public și privat al municipiului, intră în aplicare. Regulamentul a fost aprobat în ședința ordinară a Consiliului local municipal din 28 iunie, având la bază prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Utilajul special de ridicat și transportat mașina la locul de depozitare a fost achiziționat de DIAP încă din luna noiembrie, anul trecut. Vehiculele parcate neregulamentar sau abandonate vor fi transportate pe platforma special amenajată din incinta STP, un teren iluminat, dotat cu camere de luat vederi, pază non stop, serviciul non stop, astfel încât proprietarul mașinii ridicate să și-o poată ridica, în orice moment, după ce a plătit. Eventualele daune suferite de mașina ridicată, la ridicarea/coborârea de pe platformă sau în timpul transportului, vor fi suportate de către operator (DIAP).

Cât costă un parcat aiurea. Tarifele au fost stabilite de consilierii locali și sunt prinse în Regulament. 100 lei pentru mașina blocată și eliberată pe loc (șoferul a ajuns în același timp cu utilajul de ridicat); 200 lei pentru mașina deja ridicată pe platformă, dar care poate fi eliberată la acel moment); 300 lei pentru mașina ridicată, transportată și depozitată. După prima zi de depozitare se percepe câte 50 lei/zi de depozitare în plus. Același regulament prevede că eliberarea autoturismului se poate efectua doar proprietarului acestuia, după ce a plătit.

Agenții constatatori sunt cei de la Poliția Locală și de la Poliția Rutieră,care, obligatoriu fotografiază, înregistrează pe suport magnetic mașina ce urmează a fi ridicată.

Alte municipii, orașe turistice, au deja în aplicare un astfel de Regulament

Andaluzia Luca- viceprimar municipiu: “Foarte multe alte municipii, în general  reședințe de județ, orașe turistice, au deja în aplicare un astfel de Regulament, care poate fi benefic și pentru bugetul local. Pe de altă parte, pe bună dreptate cetățenii ne reclamă faptul că nu am reușit să asigurăm un număr necesar de locuri de parcare. Se știe, în municipiu sunt anumite zone sufocate, geografia străzilor nu ne permite să facem alte locuri de parcare. Cu toate astea, împreună cu DIAP am identificat anumite zone în oraș unde putem face parcări supraetajate, pentru a mai degreva, oarecum, anumite zone. Sigur, sunt și reacții pro, și reacții contra, e normal să fie așa. Cum normal este și ca fiecare dintre noi să arătăm că suntem cetățeni responsabili și ne asigurăm ca mașina noastră să fie parcată corespunzător. Procedura privind aplicarea Regulamentului este în curs, mai sunt de trecut câteva etape (contestație, selecție personal, concurs) astfel încât cel târziu la sfârșitul lunii august a.c. această activitate, la nivel de municipiu, să înceapă”- ne-a declarat viceprimărița municipiului.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here