Bejan, consilierul incomod. Fără contre demne de un Consiliu Județean care se respectă a fost ședința ordinară de vineri. Ca niciodată, veșnic întrebatul Nicu Mihai, omul-cheie, cel cu investițiile județului, nu a fost întrebat de această dată. Curios! Dar vigilentul consilier liberal Cornel Bejan tot nu a iertat Executivul și a cerut un raport cu situația terenurilor agricole din Delta Dunării, care sunt ale Consiliului Județean, din care să rezulte: ce mai face Traian Rece, ce mai fac  AngloRom, DeltaRom. Cu gândul la crescătorii de animale din Pardina, Bejan a cerut ca în raport să se facă vorbire si despre șansele acestor crescători de a mai obține teren de pășune în acest secol, ce terenuri sunt libere de sarcini pentru eventuale scoateri la licitație pentru concesionare și alte chestii- socoteli pentru care funcționarii a două compartimente din CJ să nu doarmă până nu întocmesc raportul cerut de consilierul Corneliu Bejan.

La județ pentru un aviz. Ionel Racheleanu, tot de la liberali, a ridicat și el o problemă din zona localităților pe care le reprezintă în legislativul județului și a expus caz concret, situația cu urbanismul de la Jijila și Luncavița. În fapt, o problemă cu care se confruntă cetățenii din mai multe localități acolo unde, din varii motive, funcționarul din primărie cu urbanismul nu este. Și în astfel de situații ce-i de făcut pentru ca cetățeanul care are nevoie de un aviz, de o autorizație de construire, să nu mai bată drumul până la Tulcea. Consilierul Ionel Racheleanu a ridicat problema în comisia de urbanism, la județ, acolo unde secretarul general al județului Marius Cristi l-a lămurit cu “nu se poate, așa e legislația, toată lumea trebuie să vină la Tulcea”. Sau poate Executivul găsește o soluție pentru acești oameni, printr-un curierat, prin functionarii de la urbanism care, perioadic, să treacă prin localitățile cu astfel de probleme, să ridice actele în original și tot ei să le aducă înapoi. În plen a fost întrebat pe subiect arhitectul șef al județului, Cristian Ionescu Preotu. În esență, el a răspuns că “prin curierat se lucrează în prezent, dar nu există suficient personal pentru a acoperi toate acele localități unde angajatul pe urbanism lipsește. Sau vine cetățeanul la județ și depune. Există, însă, posibilitatea de a depune documentația în format electronic cu condiția ca deponentul să folosească sistem electronic, să semneze documentele electronic”. Să fim serioși! Câți dintre cetățenii noștri, dornici să ridice un acaret în curte, au și semnătură electronică?!

Tender ne-a dat țeapă! Și acum una tare. Țeapa de la Ovidiu Tender s-a confirmat. Liderul consilierilor liberali din Consiliul Județean, Nicu Chichi, are un fix cu Aeroportul Delta Dunării de la Cataloi și nu ratează niciun moment să-i chestioneze pe comandanții aeroportului, care/cum s-au mai „petrecut” pe acolo. Despre cum mai merge treaba a răspuns directorulVâlcu. Bani, ceva? Zboruri? Cam astfel au sunat întrebările. Directorul Stoian Vâlcu a spus că “deocamdată, aeroportul nu a primit niciun ban de la firma Tend Air, care a intrat în faliment. Aeroportul tulcean este înscris la masa credală, dar acolo este un lichidator care repartizează banii conform legii. Curse regulate nu avem, încă nu am reușit să încheiem vreun contract vis-a-vis de operare curse regulate de zbor. Se operează pe aviație generală. Pasageri?  Pe primele 4 luni din acest an avem 68 de pasageri, până ieri, dar traficul este în creștere față de anul trecut”- a declarat directorul aeroportului. La drept vorbind, Aeroportul Delta Dunării a uitat, demult, să “zboare”. Nu mai are nicio cursă regulată din 1993. Cu vreo 7 ani în urmă, fostul comandant Albu a crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de picior, prin semnarea unui contract cu compania Tend Air a lui Ovidiu Tender. Nu a fost cu noroc. Aeroportul tulcean a luat țeapă, Tender a fost ajuns din urmă de Justiție și băgat în pușcărie. Răstimp, aeroportul de la Cataloi a fost/este într-o continuă modernizare; nu “zboară” dar se modernizează. Hai, sănătate!

N.A.

 

+ There are no comments

Add yours