Evaluarea muncii Poliției tulcene pe anul trecut

Comandantul Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Daniel Grădinaru și șeful Serviciului Circulație, comisar Aurel Lefterache, au prezentat presei locale o sinteză a activităților polițiștilor tulceni derulate în 2017, cu rezultate comparative 2017 față de 2016; pe indicatori evaluați, cu ușoare creșteri/ scăderi față de anul de comparație, însă concluzia finală a fost că, în condiții de deficit de personal la mai toate compartimentele, Poliția tulceană și-a atins obiectivele la: creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, prevenirea și combaterea infracționalității, asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri.

Accent pe prevenire. În anul trecut, polițiștii au desfășurat 2.098 de activități preventive, în principal pe prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea  infracțiunilor contra patrimoniului. În consecință, indicatorii statistici relevă o scădere a infracțiunilor sesizate cu 2,41%, menținându-se trendul descendent înregistrat în ultimii ani.

Au fost confiscate 131  de arme de foc. În decursul anului trecut, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat în vederea confiscării 131 de arme de foc, 323 kg de substanțe toxice, 24,6 tone produse de uz fitosanitar și 468 kg de explozivi.

Acțiuni cu jandarmii. Au fost și cele mai eficiente. 3.612 acțiuni comune cu jandarmii.

Scutul Pădurii 2017.În colaborare cu Inspectoratul Silvic, polițiștii au confiscat 178,48 mc de material lemnos, 171 brazi de Crăciun, tot felul de scule și atelaje concurente la infracțiuni și fapte contravenționale în silvic.

Stop braconajului 2017. În colaborare cu alte instituții cu atribuții în domeniul piscicol, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 3 tone de pește, 11 kg de icre, 294 de scule de pescuit, 4 ambarcațiuni și 2 autovehicule. Braconajul, din păcate, este în floare.

20 de morți pe șoselele județului, anul trecut. Conform cifrelor prezentate de șeful Circulației-județ, anul trecut s-au produs pe șoselele județului 321 de accidente rutiere, cu 7 mai multe decât anul precedent. În urma accidentelor grave, au decedat 20 de persoane, cu 3 mai mulți decât anul precedent iar 76 de persoane s-au ales cu răni grave. Din numărul total de accidente, 83 au fost accidente grave, cu 1 mai mult decât anul de referință.Principalele cauze generatoare de accidente au fost puse pe seama vitezei, a neacordării de prioritate pietonilor,a traversării neregulamentare. (N.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here