Grădina de Vară DACIA s-a întors la municipiu. Joi, 5 noiembrie, abia instalatul primar Ștefan Ilie a semnat procesul-verbal de predare-primire cu RADEF ROMÂNIA FILM.
Vineri, 6 noiembrie, Consiliul local va vota hotărârea care va consfinți preluarea imobilului. E un demers, pe care Ștefan Ilie l-a inițiat la începutul lunii august a.c. când nu era decât candidat la primăria municipiului și în plin masacru mediatic. A durat doar 3 luni. “Îi mulțumesc premierului Orban pentru concursul dat – ne-a ascultat și a înțeles absurdul situației, care trena de 12 ani. Cu concursul său deplin, chestiunea e astăzi rezolvată”– a declarat primarul Ștefan Ilie.
                        Ca un Memorial al neputinței și nepăsării…
Până pe 15 noiembrie, imobilul va rămâne deschis – orice tulcean va putea vizita ruina între orele 9,00 și 16,00 ca pe un Memorial al nepăsării. Ce-i drept, acolo nu e acum nimic de vizitat, e doar un dezastru în mijlocul orașului, dar se constituie într-un bun exercițiu, ca să se vadă ce înseamnă ani de nepăsare. “E bine să știm de la ce pornim – vom fi cu atât mai mulțumiți de munca noastră peste un timp, când acest loc va deveni, așa cum l-am numit în campania electorală, un Mall Cultural”– spune Ștefan.
De pe 16 noiembrie, la Grădina Dacia, readusă, iată, acasă, vor începe deratizarea, defrișarea florei spontane, curățenie generală. Apoi vor fi căutate surse de finanțare pentru refacerea imobilului. Se va lansa și o dezbatere publică, de la tulceni municipalitatea așteptând idei. Iar peste un timp acolo va fi unul din punctele de atracție din Tulcea.
N.A.

+ There are no comments

Add yours