Forum de monitorizare pentru ITI Delta Dunării

 Conducerea Consiliului Județean a participat marți, 22 mai,  la lucrările Forumului de Monitorizare pentru ITI Delta Dunării, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, în frunte cu Carsten Rasmussen, șeful Unității România a  Departamentului pentru politică regională și urbană, ai Autorității de Management POR, dar și ai autorităților publice centrale și locale.

Forumul a vizat, în principal, prezentarea stadiului deschiderii apelurilor pentru depunerea proiectelor în vederea finanțării, numărul de proiecte depuse, valoarea acestora, dar și stadiul pregătirii proiectelor care nu s-au încadrat în termenele de închidere a apelurilor. De asemenea, au fost prezentate și problemele identificate și măsurile concrete întreprinse de ADI ITI Delta Dunării pentru a veni în sprijinul beneficiarilor. Reprezentanții unităților administrativ teritoriale beneficiare ale unor proiecte depuse spre finanțare au prezentat o serie de probleme legate de termenele prelungite pentru acordarea avizelor pentru aceste proiecte din partea unor instituții ale statului dar legate și de salarizarea personalului care se ocupă de întocmirea documentațiilor pentru aceste proiecte.

Horia Teodorescu: „Vreau să mulțumesc reprezentanților Comisiei Europene pentru faptul că, la un an de zile, au venit la Tulcea pentru a vedea care este stadiul derulării proiectelor pe ITI Delta Dunării, dar și pentru faptul că am găsit înțelegere pentru proiectele pe care noi le-am considerat prioritare pentru dezvoltarea județului nostru și care se află în strategia de dezvoltare a Deltei Dunării. Vreau să mulțumesc din suflet pentru cele două proiecte importante, respectiv pe mobilitate, pe ceea ce înseamnă transportul în Delta Dunării  și, de asemenea, pentru proiectul pe care noi îl considerăm vital pentru județul nostru, proiectul pe sănătate privind dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean Tulcea. Vreau să-i mulțumesc domnului Carsten și tuturor celor care, la Comisia Europeană, au dat dovadă de înțelegere pentru aceste două mari priorități ale județului.(…) Sperăm ca, în urma analizei de astăzi, să vedem unde suntem și ce trebuie să facem pentru ca această țintă să fie atinsă în procentaj cât mai ridicat, dacă se poate de 100%“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Comunicat de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here