Gata! Centrul Comunitar medico-social Luncavița a fost inaugurat

Totul a pornit de la un e-mail, în urmă cu 5 ani:”dacă vreți, puteți încerca!”

O zi frumoasă de 10 octombrie a încununat munca imensă a unei Echipe care a pus bazele unui Sistem prototip de funcționare integrată a serviciilor medicale și sociale. O zi de 10 octombrie care poate însenina în viitor întreaga populație aflată în dificultate din România, dacă Sistemul se va aplica în fiecare localitate a țării.

Pe scurt, la Luncavița funcționează un Sistem prin care bătrânii, copiii aflați în situații de risc, persoanele cu dizabilități sau cele neasigurate medical, familiile monoparentale, adică toți cei aflați în dificultate, primesc servicii integrate de la Asistenții Medicali Comunitari, Asistenții Sociali, Îngrijitorii de Bătrâni la Domiciliu, Personalul din Aparatul de specialitate al Primarului, reprezentanții Școlii și Bisericii, cu scopul prevenirii marginalizării și excluderii sociale, având ca finalitate îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții. Și totul a început printr-un email primit în 6 noiembrie 2013 de la Ministerul Sănătății prin care am fost înștiințați că dacă dorim, putem încerca.
Știam câte rugăminți pentru a interveni în a fi internați la azil primeam din partea bătrânilor rămași singuri și neputincioși. Și mai știam și celelalte probleme de sănătate și sociale ale oamenilor. Și am dorit, și am trecut prin zeci de etape eliminatorii, și am ajuns acum la un final fericit, care este și un nou început de drum. Un început mult mai aproape de oameni.

Mulțumiri: Guvernului Elveției, Ministerului Sănătății – Direcția Generală Asistență Generală si Sanatate Publică, Ministerului Afacerilor Interne – DSU BUCURESTI, Asociației Română de Sănătate Publică și Management Sanitar, Agenției Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Tulcea

Echipei fantastice pe care am onoarea să o coordonez și
dumneavoastră, cetățenilor comunei Luncavița!

Ștefan ILIE , primarul comunei Luncavița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here