Gata, Constantin Hogea! Ajunge!

Cum o cunosc eu pe doamna viceprimar Andaluzia Luca, stilul de postare pe pagina ei de fb, ultima, nu e stilul ei. Cum o cunosc eu, doamna viceprimar e întruchiparea toleranței, în orice. Faptul că a izbucnit acum, mă miră, dar mă miră degeaba: maestru al miștourilor la adresa concurenței, de data aceasta în Consiliul local, Hogea chiar a sărit calul, fie el și cu mânere. Și devine tot mai clară irascibilitatea lui, uneori din nimic, odată cu apropierea alegerilor locale. Nu i se aprobă ce propune el, intervine sarcastic. E clar că simte că pierde teren. Fizic, nimeni nu moare, însă, din asta! Nu așa se face domnule primar cu atâta experiență în administrație: să-ți ridiculizezi propriul vice că face videochat cu tulcenii, o dată pe săptămână? În realitate, audiențe online cu cetățenii municipiului care audiențe, sincer, credeam că primarul va face asta, pe tot timpul cu panarama asta zisă pandemie. Înseamnă că ai epuizat argumentele. Ca pe front: când termini gloanțele, treci la baionetă… Uite ce a simțit vicele Andaluzia Luca în ultima ședință de CL și a postat:

                                                   AJUNGE!

„Am ezitat dacă să abordez sau nu public incidentul absolut revoltător de ieri, din timpul ședinței de Consiliu Local. Poate în alte condiții nu aș fi făcut-o, dar reacțiile celor apropiați și indignarea majorității covârșitoare a celor care au asistat pe viu la un nou episod de escaladare a bădărăniei în spațiul public mă determină ca de această dată să iau atitudine, să spun „Ajunge!“.

Așadar, ieri, în timpul ședinței de Consiliu Local, Constantin Hogea (în mod normal aș fi folosit „domnul Constantin Hogea“, dar apartenența la liga „domnilor“ trebuie dovedită) și-a văzut spulberat, democratic, planul de împroprietărire a unei firme extrem de apropiată dumisale cu un teren primit în concesiune de la primărie. Noi, consilierii PSD, am considerat că nu este oportun să înstrăinăm definitiv una dintre proprietățile municipiului într-un moment delicat, în care piața imobiliară este nefavorabilă celor care vând. Susținem inițiativele private, dorim să-i ajutăm pe investitorii reali, dar, în același timp, nu suntem de acord ca unii să profite de efectele economice ale pandemiei pentru a se împroprietări în dauna cetățenilor Tulcei. Este o chestiune de principiu și de responsabilitate. Am fost aleși să reprezentăm interesele tuturor tulcenilor, nu pe cele ale partenerilor de afaceri ale unor politicieni mai mult sau mai puțin independenți.

Constantin Hogea s-a obișnuit, în 16 ani de când ocupă scaunul de primar, să nu fie contrazis și să nu i se spună că interesele obștei au prioritate în fața intereselor personale. Cum ieri nu a avut parte de o complicitate vinovată, a început să sară calul. Căluțul, mai degrabă, date fiind proporțiile. După cum unii dintre dumneavoastră știu iar alții, poate, află acum, de trei săptămâni am demarat o serie de audiențe online, ce au loc pe pagina mea de Facebook în fiecare miercuri. Pentru că nu putem să îngrădim accesul cetățenilor la informații, nu avem dreptul să ne ascundem în spatele unui virus pentru a nu da explicații, pentru a nu oferi oamenilor răspunsuri și soluții. Iritat că cetățenii câștigă iar patrimoniul unei firme este puțin mai sărac decât planul de afaceri, Constantin Hogea a încercat să mă jignească, denumind sesiunile de audiențe „videochat“. Nu m-a jignit, m-a mâhnit, dar este nemăsurat mai jignitor pentru cetățenii municipiului. În momentul în care primarul în funcție de 16 ani asimilează dialogul cu cetățenii cu o activitate la limita moralității, considerată de mulți o formă de prostituție mascată, devine clar care este părerea acestui personaj despre faptul că noi, aleșii, trebuie să răspundem în fața cetățenilor.

Dintotdeauna Constantin Hogea dezvoltă o formă de hărțuire (de bullying în termenii zilelor noastre) nedemnă pentru un ales local, pentru un om cu educație, pentru cineva care ar trebui să fie un exemplu de comportament civilizat pentru întreaga comunitate. După 16 ani, poate că este momentul să se oprească sau să fie oprit. Nedemn a fost Constantin Hogea ieri, nedemn știe să-și atace contracandidații. Căci nu doar eu am fost ținta mârlăniilor sale ieri, ci și Ștefan Ilie. Da, Ștefan Ilie este primarul unei localități din ruralul județului Tulcea, dar nu este nimic rușinos în asta. A insista să-l discreditezi așa cum a făcut-o în ședința de Consiliu Local dovedește disperare, lipsă acută de bun-simț și neînțelegere a secolului în care trăim.

Gata, Constantin Hogea, gata! Ajunge!

16 ani de bădărănie personală instituționalizată, 16 ani de ineficiență și proastă gospodărire nu pot fi ascunși de atacuri suburbane. Ce-i prea mult e prea mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here