Impresionant! CJ bagă în drumuri 120 milioane de euro, cu ITI și fără ITI

Șantiere pe toate drumurile din județ, pentru o infrastructură modernă care să pună în valoare obiectivele turistice, să stimuleze economia locală. Cu contribuția mecanismului financiar ITI Delta Dunării, investițiile angajate de Consiliul Județean pe modernizarea drumurilor se ridică la aproximativ 120 milioane de euro.

Teodorescu se simte mândru! El însuși e diriginte de șantier!

„Județul Tulcea a acoperit în proporție de 95% trama drumurilor județene. Fără rezerve o spun, suntem judeţul care va beneficia de cele mai bune drumuri din ţară. Ştiu că oamenii privesc cu scepticism ceea ce spun politicienii, o stare de fapt alimentată în mulţi ani de vremelnice guvernări. Eu vreau să-i asigur pe tulceni că aceste investiţii în modernizarea drumurilor judeţene se fac! Vreau să mulţumesc pe această cale echipei din Consiliul Judeţean, oamenilor care au muncit să atragă surse de finanţare pe ITI, pe diferite scheme de finanțare europeană, din fonduri guvernamentale pe PNDL, bani cu care să fie susţinute aceste investiţii pentru judeţul Tulcea, pentru tulceni. Sunt multe alte investiţii majore care se fac la Tulcea. Mă refer la Podul peste Dunăre şi Drumul Expres Tulcea-Constanţa, mă refer la modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, la restaurarea unor importante obiective de patrimoniu cultural: Farul Vechi din Sulina, Casa Panaghia de la Babadag, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din municipiul Tulcea. La fel, investițiile care s-au făcut pentru modernizarea Aeroportului Tulcea și, de asemenea, un proiect important pentru municipiu, o nouă Sală Polivalentă cu o capacitate de 4.500 de locuri”- declară preşedintele Consiliului Judeţean, el însuși diriginte pe unul din șantiere.

Drumuri… cu ITI Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Vișina-Ceamurlia de Sus – organizare de şantier;
Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Baia-Ceamurlia de Sus – organizare de şantier;
Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi – în faza contractare a lucrărilor;
Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Enisala-Babadag-Slava Rusă – în faza de contractare a lucrărilor.
Valoarea totală a investiţiilor: aproximativ 35 de milioane de euro

…și non ITI: Cea mai mare investiție semnată la Tulcea are o valoare de 8 milioane de euro și vizează refacerea celui mai lung drum județean din Tulcea, 54 de kilometri, care unește patru comune:  Cerna-Dorobanțu -Topolog și Stejaru – lucrare în execuţie (se lucrează din ambele capete). . Modernizarea tronsonului Valea Teilor – Nicolae Bălcescu – lucrare în execuţie.
Pe aceste două lucrări, unul dintre diriginţii de şantier va fi chiar preşedintele Consiliului Judeţean ,Horia Teodorescu.

Prin SUERD  „Modernizarea infrastructurii de transport pe traseul Traian – Peceneaga – Ostrov – Dăeni – Făgărașu Nou”, un drum de 46 de kilometri. Investiția de aproximativ 27 de milioane de euro este finanţată prin Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării –SUERD.
La Constanţa, proiectele privind modernizarea drumurilor finanţate prin ITI Delta Dunării -mecanism financiar unic în ţară, dezvoltat la Tulcea, sunt în prezent la stadiul de pregătire a documentaţiei pentru lansarea licitaţiei. Este vorba de  Traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu şi  DJ 226 A – Cetatea Histria – DN 22/ Tariverde, investiţii în sumă de aproximativ 28 de milioane de euro.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here