Înțelegere de colaborare Tulcea- Mozyr (Belarus)

Săptămâna trecută, la Mozyr, în Republica Belarus, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu și președintele Comitetului Executiv Raional Mozyr, Elena Pavlechko au semnat Înțelegerea de Cooperare dintre Judeţul Tulcea și Raionul Mozyr. Semnarea înțelegerii avut loc în cadrul manifestărilor prilejuite de Forumul Economic de la Mozyr, eveniment la care conducerea Consiliului Județean Tulcea a fost invitată la mijlocul lunii mai. Bazele acestei prietenii dintre Consiliul Județean și Republica Belarus au fost puse anul trecut, odată cu prima vizită oficială la Tulcea a Excelenței Sale Andrei Grinkevich, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în  România.

Ulterior s-a purtat o corespondență bogată, urmare căreia s-a reliefat ideea încheierii unei Înțelegeri de Cooperare între județul Tulcea și o regiune din Belarus. În cadrul unei întâlniri oficiale, desfășurate la Tulcea, în luna februarie a.c., Excelența Sa a venit cu mai multe propuneri concrete de cooperare, printre acestea numărându-se și semnarea unei Înțelegeri cu Raionul Mozyr.

Tot în cadrul acestui forum de la Mozyr s-a desfășurat și un târg universal de turism „Paleskaya Skarbnitsa“, în cadrul căruia participanții și-au promovat regiunile.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here