ITI mersul la proiecte: Pe 7 programe de finanțare, 48% la „depuneri” și 38% la „contractate”

O nouă întâlnire de lucru a ITI Delta Dunării cu reprezentanții Comisiei Europene.
Marți, 19 iunie, conducerea Consiliului Județean a participat la o nouă întâlnire de lucru a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării cu reprezentanții Autorităților Publice Centrale și ai Comisiei Europene, cu privire la stadiul deschiderii apelurilor și numărul de proiecte depuse pentru finanțare.
Astfel, pe lângă reprezentanții Comisiei Europene (Iva Gailly, Ctibor Kocman, Ștefan Lucian Radu și Valentin Ariton) la întâlnirea au participat reprezentanți ai autorităților de management care gestionează fondurile europene, dar și reprezentanți ai autorităților centrale și locale.
Conform raportării ITI Delta Dunării, la momentul de față sunt deschise apeluri pe cele șapte programe de finanțare în valoare de 1,67 miliarde de euro. Numărul de proiecte depuse pe cele șapte programe este de 1.139, valoarea proiectelor depuse este de 515 milioane de euro, respectiv un procent de 48% din valoarea totală a apelurilor deschise, iar proiectele contractate sunt în valoare de 195 de milioane de euro, adică 38% din cele depuse, respectiv 18% din total apeluri deschise.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here