La Somova, Alianța PSD-ALDE nu mai funcționează; funcționează Alianța PSD-PNL

Până la urmă “puciul” de la Primăria Somova a reușit. Multe au fost tentativele de schimbare din funcție a viceprimăriței Elena Visterneanu, ședințele de Consiliu local erau parcă dintr-o telenovelă de succes. În ultima ședință, de marți, 7 mai, se pare că problema viceprimarului a fost tranșată. Gogu Năstase (consilier PNL), în sfârșit, s-a văzut viceprimar. Abia acum poate fi sigur că până la alegerile locale de anul viitor nu-l mai deranjează nimeni, nici măcar primarul Nicolae Coșovei, cel cu care a pus de-o Alianță PSD-PNL (locală), alta decât ce-au hotărât PSD și ALDE la nivel central și mai jos la județ. Redăm mai jos protocolul care spune totul despre încurcatele căi ale politichiei locale pe la Somova.

Devine clar că Alianța PSD-ALDE le-a stat în gât consilierilor social-democrați de la Somova. Nici primarul Nicolae Coșovei (PSD) nu a înghițit-o de la bun început pe Elena Visterneanu (ALDE) ca viceprimar. A urmat ciondăneala și tot circul cu viceprimarul; ba pleca Elena și venea Gogu, ba pleca Gogu și venea Elena pentru ca ultima oară să rămână amândoi viceprimari. Comună cu doi viceprimari. Cum au motivat consilierii, 5 PSD și 5 PNL, proiectul de hotărâre privind schimbarea viceprimăriței Elena Visterneanu: “(…) Pentru a duce la îndeplinire proiectele ce privesc dezvoltarea comunei și pentru asigurarea unei majorități calificate, pentru adoptarea hotărârilor Consiliului local protocolul privește și necesitatea schimbării din funcție a viceprimarului ca urmare a schimbării majorității politice (…)”.

Se explică acum de ce “oamenii lui Gogu” tot insistau. Teodorescu le trasmitea să fie cuminți, ei nu și nu. Justiția le spunea la loc comanda, ei nu și nu. Clar, se bazau pe acel protocol semnat încă din 15 ianuarie 2018 semnat de președinții organizațiilor locale PSD (Nicolae Coșovei) și PNL (Gheorghe Năstase).

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here