Luncavița surprinde din nou. „Ai haine pe care nu le mai îmbraci? Donează aici! Împreună putem ajuta!”

De o săptămână de zile, comuna Luncavița a fost împânzită de niște afișe asumate de autoritatea comunei pe care scrie: „Ai haine pe care nu le mai îmbraci? Donează aici! Împreună putem ajuta! Două containere speciale pentru colectarea de haine și încălțăminte ne așteaptă, începând de astăzi, în curțile Bisericilor Sf. Dimitrie Luncavița și Sf. Arh. Mihail și Gavril Rachelu, printr-un parteneriat cu Centrul Medico Social Luncavița și Asociația Natura Zâmbește Luncavița. O campanie a Comunei Luncavița. 13 august 2019.”

Ștefan Ilie, primarul comunei, detaliază:”Am urmărit un reportaj despre cum au făcut alții în altă parte, cum au confecționat un container special, impermeabil, în care se pot aduna haine și încălțăminte. De regulă, oamenii când doresc să doneze astfel de produse, nu stiu unde să le aducă, nu stiu cine le strânge, unde, când, etc. Unii vor să fie anonimi, alții nu pot dona în perioada de colectare. Aceste containere pot fi folosite permanent. Biserica reprezintă locul ideal unde pot fi amplasate, iar când ai un Centru Medico Social cum e Luncavița este usor să le distribui, deoarece ai în permanență o situație a stării sociale și medicale a colectivității. Sigur, aceste colecte de îmbrăcăminte și încălțăminte vor merge la acei membri ai comunității lipsiți de posibilități materiale. Stiu că rolul unui primar nu este doar să inventeze lucruri și activități benefice urbei, cât mai ales, să caute informații de bună practică, să le folosească și să le îmbunătățească, după caz”- declară Ștefan Ilie.

În mai puțin de o săptămână de la lansarea colectei și amplasarea containerelor pentru haine și încălțăminte, acestea s-au umplut! Și încă ceva: comunitatea din Luncavița este gata să sară în ajutorul familiei îndoliate din Văcăreni, după groaznicul accident rutier, cu ce va fi nevoie!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here