Sâmbătă, 25 mai, ministrul Finanțelor Publice și interimar al Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, s-a aflat în vizită de lucru la Tulcea, pentru o trecere în revistă a stadiului mai multor investiții de infrastructură mare de la nivelul județului.

Pod, Port, Sală Sport

Potrivit  ministrului Eugen Teodorovici, obiectivul de investiții cel mai important la ora actuală pentru România, podul de peste Dunăre, Tulcea-Brăila, are ca termen de finalizare asumat de constructor luna august 2022. De asemenea, vineri, a fost trimisă la Bruxelles, la Comisia Europeană, cererea de finanțare pentru decontarea acestui obiectiv important din bani europeni.

Eugen Teodorovici: „În discuțiile pe care le-am avut la Brăila, constructorul a spus foarte clar: luna august 2022 este termenul de finalizare a acestui obiectiv major, ceea ce înseamnă cu mult timp înainte de termenul asumat. Valoarea acestui obiectiv este de aproximativ 550 milioane de euro, din care vreo 340 de milioane de euro sunt fonduri europene și pentru care ieri, ca ministrul interimar al Fondurilor Europene, am trimis la Comisia Europeană întregul pachet de documente, astfel încât să putem cere rambursarea banilor deja cheltuiți pentru acest proiect. S-au cheltuit deja peste 100 de milioane de lei pentru tot ce a însemnat organizare de șantier și lucru efectiv până în prezent, iar avansul pentru constructor poate fi trimis până la finalul lunii iunie, undeva spre 300 de milioane de lei. Noi avem deja bani prevăzuți în buget, așa că nu mai are nimeni niciun motiv să spună că acest obiectiv nu se face. Cine trece prin zonă, poate vedea că se lucrează în mod susținut“- a declarat reprezentantul Guvernului.

După cum a mai precizat ministrul Eugen Teodorovici, anul 2022 este unul în care vor fi finalizate și alte investiții importante pentru județ, respectiv Portul Tulcea, pentru care s-a semnat cererea de finanțare, și drumul expres, pentru care se depun ofertele până la data de 3 iunie a.c. după ce s-a cerut o extindere a termenului de depunere. Termenul de finalizare este finalul anului 2022, maxim începutul anului 2023, astfel încât podul finalizat să aibă și partea de descărcare până la Tulcea și Tulcea-Constanța. În ceea ce privește investițiile privind Sala Sporturilor din municipiu și extinderea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență, licitațiile se vor lansa în luna iunie a.c.

Teodorovici a ținut mult să sublinieze că în calitatea sa de ministru și senator de Tulcea are o foarte bună colaborare cu autoritățile tulcene, că la Tulcea simte într-adevăr că lucrează într-o echipă, cu o echipă. La fel și Teodorescu, despre colaborarea cu Teodorovici, care pentru el este mai mult decât un ministru și senator, este un prieten. Și dacă tot l-a prins sfârșitul de săptămână la Tulcea, Orlando Teodorovici a spus că votează la Tulcea.

N.A.

+ There are no comments

Add yours