Moment festiv: Judecătorul Nicola a înmânat certificatele noilor consilieri județeni

Prefectul județului, Cristian Iordan, a participat vineri, 2 octombrie, la ședința festivă de înmânare a certificatelor constatatoare pentru consilierii județeni aleși în Circumscripția electorală nr. 38 Tulcea. Evenimentul a fost organizat de către Biroul Electoral Județean Tulcea, reprezentat de președintele Daniel Nicola-Gheorghiu, locțiitorul Iordan Andrei și reprezentantul AEP la Tulcea, Mihaela Andrei. La acest eveniment festiv au luat parte președintele ales al Consiliului Județean, Horia Teodorescu, alături de majoritatea consilierilor județeni aleși.
Președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Daniel Nicola Gheorghiu a avut pregătite certificate constatatoare pentru toți consilierii județene aleși în 27 septembrie dar, din varii motive, nu toți au venit să le preia în cadru solemn de la sala Mihail Kogălniceanu.
Noul Consiliu Județean va fi alcătuit din 13 consilieri PSD, 13 consilieri PNL, 3 consilieri ProRomânia și 2 consilieri PMP. Jocurile au fost, deja, făcute. PSD-ul va avea o majoritate simplă prin alianța cu ProRomânia, care va da unul din vicepreședinții de CJ, celălalt vicepreședinte fiind de la PSD și nominalizat de președintele Horia Teodorescu în persoana lui Dumitru Mergeani.
Prin urmare, cu o majoritate care nu se putea mai mult de simplă de atât, președintele Teodorescu va deține un așa-zis „vot de aur” și nu-și va mai putea permite lipsă de la ședințe fără riscul a nu i se promova proiecte inițiate.
Teodorescu, același Horia Teodorescu, va avea de partea lui 16 voturi. Anterior momentului festiv de primire a certificatelor de consilier județean, Teodorescu spunea că la nivel de județ Tulcea, PSD-ul a câștigat alegerile locale, cu 26 de primari plus un independent susținut de PSD (Topolog), cu 1 primar al Comunității Rușilor Lipoveni și 2 primari ai ProRomânia; culmea, unul chiar în fieful liberal al lui Ștefan Ilie (Luncavița). De asemenea, cu 239 de consilieri în județ plus 7 la municipiu ai PSD și 61 de consilieri în județ plus 1 consilier la municipiu ai ProRomânia. Și ca să mai arunce niște paie pe foc, Teodorescu spunea că „14% din membrii PNL mi-au dat votul mie”, apropos de diferența de peste 4000 de voturi dintre Teo și George.pentru că… „faptele fac diferența”.La liberali, aparent tot Michael Gudu va conduce opoziția în Consiliul Județean, dar parlamentarele…pot face diferența dintre el și Nicu Chichi…
Urmează o perioadă de reflexie pentru consilierii județeni aleși care trebuie să opteze ori să rămână, ori să plece pe alte funcții în care au fost aleși.
N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here