Ambele localități, și Jurilovca și Sarichioi, sunt reprezentative pentru turismul din Delta continentală, pentru frumusețea locurilor și tradițiile de acolo. Ambele sunt vizitate an de an de tot mai mulți turiști iar creșterea numărului de turiști veniți să vadă frumusețile Deltei se datorează dezvoltării extraordinare cu implicarea totală a primarilor din aceste două comune de lipoveni. Bunăoară, la “modă” acum sunt porturile turistice. Jurilovca l-a inaugurat cu puțin timp în urmă, într-un show cu drone, ceva nemaivăzut prin Dobrogea. Acum este pe cale să termine o investiție “pe port turistic”, Sarichioi-ul. În cadrul proiectului ACHIZIȚIONARE PONTOANE ȘI DOTĂRI PENTRU LOC DE AGREMENT TEMATIC ÎN COMUNA SARICHIOI, JUDEȚUL TULCEA au fost montate deja cele 4 pontoane de acostare iar terenul unde va fi amplasat locul de agrement tematic este aproape gata. Port turistic nu de anvergura celui din Jurilovca dar totuși…chiar și o investiție de 1 milion de lei, nerambursabili, nu-i de colea. Iată, în foto mai jos, ce va fi pus la dispoziția comunității cât mai curând.

                            Deputatul George Șișcu a mers pe șantier…

Scrie deputatul pe facebook după vizita de lucru la Sarichioi: “M-am bucurat să îl revăd pe colegul și prietenul meu Vitali Cristian Finoghen, primarul comunei Sarichioi. Am fost ieri alături de vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, pentru a vedea șantierul noului Port turistic din această frumoasă comunitate tulceană, constând în amenajări cu pontoane și alte dotări specifice. Proiectul este finanțat cu bani europeni prin Programul pentru Acvacultură și Pescuit. Lucrările sunt aproape de finalizare și îl felicit pe colegul nostru primar pentru reușita implementării acestui proiect de aproape 1 milion de lei, susținut 100% din fonduri nerambursabile.

Astfel de investiții ajută Delta să devină o destinație și mai atractivă în cât mai multe dintre localitățile tulcene. Avem nevoie de dezvoltare economică durabilă, cu multă grijă față de natură!”- scrie deputatul.

Felicitări, Vitali Finoghen!

N.A.

+ There are no comments

Add yours