Poliția și-a prezentat oferta educațională

 

                            Pledoarie pentru profesia de polițist

 Luni, 16 aprilie a.c., peste 200 de cetăţeni și elevi tulceni au avut posibilitatea să afle mai multe despre instituția Poliţie dar şi despre polițiști, au putut vedea armamentul, echipamentele din dotare şi maşinile de intervenţie ale poliţiştilor .

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea în parteneriat cu S.C. Kaufland România S.C.S a desfășurat un eveniment cu tema ,,Promovarea ofertei educaționale a Poliției Române pentru anul 2018,,.Evenimentul  a avut loc în parcarea hipermarketului Kaufland din municipiu și a avut ca scop promovarea profesiei de polițist.

Primul moment a fost marcat de polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale prin prezentarea unor exerciții demonstrative (un exercițiu de reținere a unui autovehicul în trafic, un exercițiu pentru restabilirea ordinii publice și de descurajare a elementelor perturbatoare prin folosirea câinelui de intervenție, un exercițiu de imobilizare a unor persoane violente ce tulbură ordinea și liniștea publică în mediul stradal și exerciții demonstrative de mânuire a tomfei din dotare.)

Al doilea moment l-a reprezentat expunerea a patru ateliere de cunoaștere: cel al Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică (unde au fost prezentate 3 autospeciale ale Poliției Rutiere și o autospecială de Ordine Publică), cel al Serviciului Criminalistic (unde au fost prezentate laboratorul criminalistic, trusele criminalistice și detectorul de metale, etc ), cel al Serviciului Resurse Umane (unde au înmânat elevilor pliante cu ofertele educaționale ale instituțiilor de învățământ M.A.I. și au oferit informații despre condițiile de recrutare și probele eliminatorii) și al Serviciului Acțiuni Speciale (unde au expus echipamentele specifice de protecție și intervenție, armamentul și tehnica din dotare ale acestei structuri).

 Într-o atmosferă plină de bucurie şi entuziasm, copiii au făcut fotografii cu polițiștii în uniforme și câinele de intervenție,, Nabahu,,.De asemenea, au aflat despre tainele prelevării de urme de la locul comiterii unei infracţiuni și au stat de vorbă cu ofițerii IPJ despre avantajele și dezavantajele profesiei de polițist și au urcat în autospecialele Poliției Rutiere având acces la semnalele acustice și luminoase ale acestora.

Comandanții și-au lăudat „marfa”

La discuțiile cu presa, comandantul Dan Grădinaru și echipa din conducerea IPJ au punctat din oferta educațională pentru acest an, au vorbit deschis despre avantajele dar și despre riscurile din cariera de polițist, subliniind, totuși, de ce este bine pentru tineri să se orienteze către această profesie. Acțiunea de promovare a ofertei educaționale a Poliției, în parteneriat cu Kaufland, desfășurată luni, în parcarea hipermarketului, a fost o reușită.(N.A.)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here