Reabilitarea Variantei a demarat în trombă cu…organizarea de șantier

     „Lumea să nu se aștepte că din prima zi de contract se toarnă asfalt”

Ca tot șoferul curios, luni pe la prânz, am circulat pe Barajului(varianta de vest a municipiului) de la un capăt la altul, să pozez demararea reabilitării (cum era anunțată) de luni, 14 mai. Nici urmă de lucrări; doar că, undeva, aproape de pod, într-o incintă de lângă șosea se vedeau mișcări de utilaje iar pe unul chiar scria Autoprima. Erau constructorii, în organizare de șantier.

Ce-a anunțat Hogea pe facebook

De aproape două săptămâni a postat ceea ce așteaptă tulcenii de ani de zile: reabilitarea variantei de vest a municipiului (Str.Barajului), de la Peco până la Dedeman. Și cu câteva date tehnice: constructor, o asociere de firme (Autoprima Serv SRL, Nesand SRL și Luconsa BM SRL); durată contract 18 luni execuție cu 36 luni garanție; valoare lucrare 10.777.764 lei plus TVA; în paralel cu reabilitarea, execuție iluminat stradal pe toată lungimea variantei.

Ce spune Hogea în prima zi „de reabilitare”

„Astăzi, 14 mai, este prima zi de contract dar lumea să nu se aștepte să-i vadă pe stradă turnând asfalt, din prima zi. Conform legii, sunt niște etape premergătoare: organizarea de șantier, aducerea de utilaje, de materiale, de tot necesarul unei astfel de lucrări. Constructorul, odată ce a semnat contractul își asumă termenii, deci nu pot eu să-i spun pe 14 mai, ieși pe stradă și toarnă asfaltul. Perioada de execuție prevăzută în contract este de 18 luni, dar ei pot termina și într-un an, este interesul lor să termine mai repede, să-și ia banii mai repede,ceea ce se va și întâmpla. De altfel, lucrarea nu-i chiar una simplă. Sunt peste 2 km, sunt de turnat două straturi de asfalt iar la podul pe sub care trece calea ferată sunt niște lucrări specifice, e acolo o tehnologie mai complicată. Plus că pe sensul de urcare de la sensul giratoriu Kaufland, spre Peco, se mai toarnă un sens, deci acolo vor fi două benzi pe sensul de urcare, plus că sunt trotuare pe partea dreaptă, de la început până la sfârșit. În fine, ca o investiție a noastră, vrem ca în paralel cu reabilitarea să mergem și cu tot ce înseamnă iluminat stradal”- a declarat primarul municipiului.

Nicolae Adămiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here