S-a pus la cale sezonul turistic de anul viitor

            Un sezon din mai până în septembrie, dacă se poate tot anul

Luni, 19 noiembrie, la întâlnirea de lucru pe tema realizării unui calendar al evenimentelor care vor avea loc la municipiu și județ în anul 2019, au participat vicepreședintele CJ Dumitru Mergeani, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, prefectul Lucian Furdui, multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, reprezentanți ai primăriilor din județ și ai altor asociații și instituții care organizează evenimente anul viitor.

 Dumitru Mergeani: „(…)Avem nevoie de acest calendar comun pentru că avem în fiecare an sute de evenimente, care la un moment dat se suprapun. Interesul nostru, al tulcenilor, este ca un număr cât mai mare de turiști și nu numai să vină și să vadă aceste evenimente ale noastre. După cum știți, avem un borș pescăresc foarte bun și la Crișan, și la Jurilovca și nu vrem să fie în aceeași zi. Avem un festival internațional Rowmania și nu vrem să fie în aceeași zi cu alt festival din județ, pentru că vrem să le vedem pe toate. Încercăm o armonizare a acestor evenimente astfel încât turistul care vrea să vină în luna august, la Tulcea, poate să-l vadă pe Ivan, poate să vadă un festival de jazz, poate să guste un borș foarte bun la Crișan sau Jurilovca, poate să participe la Cupa Știucii la Crișan. Sunt convins că vom reuși să realizăm un astfel de calendar astfel încât să nu încărcăm prea mult perioada verii, pentru că interesul nostru este să extindem acest sezon turistic, din mai până în septembrie sau chiar octombrie“.

 Cătălin Țibuleac: „(…) Este foarte importantă ideea prelungirii sezonului turistic, dacă se poate la 12 luni pe an. În acest sens, am venit cu acel proiect privind Crăciunul și Anul nou, pe nou și pe vechi, în Delta Dunării. A fost și pentru mine o surpriză serioasă faptul că agențiile de turism au început să preia ofertele și există și doritori pentru a petrece sărbătorile de sfârșit de an în Delta Dunării“.

Comunicat de presă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here