Superechipă la Primăria municipiului alături de  Ștefan Ilie

Erau așteptate cu legitim interes prima ieșire publică a noului primar al municipiului, a echipei sale și îndeosebi a direcției de acțiune înspre care vor fi canalizate forțele pentru “tulceaîncaresepoate”, așa cum au promis liberalii în campania electorală.

În două “extraordinare” scurte a fost completat Consiliul local cu trei noi consilieri (Constantin Ciureanu-PNL, Ana Elena Mergeani-PNL și Laurențiu Mocanu-ProRomânia) care au depus și jurământul, au fost aleși viceprimarii, de asemenea, au fost adoptate câteva proiecte de hotărâri privind comisiile de specialitate, noua organigramă și statul de funcții, rectificare de buget, asumarea protocolului de predare-primire a Grădinii Dacia.

                         Noii viceprimari, doi tineri ambițioși

Numele lor era, de altfel, știut de la negocierea majorității: George Șinghi de la PNL, viceprimar și înlocuitor a drept al primarului și Dragoș Simion de la PER. Doi tineri ambițioși, școliți și determinați facă treabă.

George Șinghi, viceprimar, mâna dreaptă a primarului. Alegere prin vot secret. “Pentru” George Șinghi au votat 14 consilieri, “contra” 6. Un consilier absent. Cine este viceprimarul? 37 de ani, căsătorit. Trecut prin politică: consilier județean, funcții de conducere la PNL. Profesional, din 2007 cu responsabilități în sectorul privat (bănci, manager în proiecte și servicii bancare, imobiliare, alimentație publică). Bine școlit prin ASE, Politehnică, finanțist, profesor de mate-info, IT-ist. Experiență bună a managementului de proiect și a echipei, experiență în logistică, taman ce căuta primarul Ștefan Ilie și firesc motiv să-l propună “mână dreaptă”.

Dragoș Simion, al doilea viceprimar. “Pentru” Dragoș  Simion au votat 12 consilieri (12- 2- 6). Cine este viceprimarul secund?  40 de ani, căsătorit. Administrator de societate, director de Cancelarie în Prefectură, director în asigurări, consilier juridic și inspector la Consiliul județean, contabil șef la Expertize contabile, membru al Corpului experților contabili, licențiat în științe juridice. Și el cu abilități de comunicare, coordonare și control, gândire analitică, rezistență la stres, cu disponibilitate pentru program prelungit și deplasări, ceea ce primarul, cred, îi va asigura din plin. Politic, Dragoș Simion vine de la PER municipiu, unde este președinte.

Aceștia sunt cei doi viceprimari, parte a unei echipe lărgite cu care Ștefan Ilie vrea să schimbe radical municipiul Tulcea; o echipă pro performanță, dispusă la efort.

Primarul declară război deschis incompetenței, ineficienței, nemuncii

Celelalte problematici supuse “extraordinarelor” CL de vineri (organigrama, rectificarea bugetului 2020, asumarea protocolului de predare-primire a Grădinii Dacia) au suscitat mici comentarii dar au trecut în forma propusă de inițiator. De remarcat aici câteva considerente ale primarului care, desigur, vor jalona activitatea de viitor apropiat și mediu la primărie și tot ce ține de primărie. Întâi și întâi, competență și eficientizare (subsumată dezideratului de cheltuire cât mai eficientă a banului public). Ștefan Ilie a găsit la Primăria municipiului, societăților și direcțiilor care aparțin de primărie, un aparat administrativ stufos, neproductiv, necomunicativ, o stare mai degrabă de lehamite, scheme de personal umflate. A găsit un buget local acaparat de cheltuieli mari cu investițiile dar  zero ca eficientizare. Măsura firească ce se cere imediat: analiza urgentă a propunerilor dinspre direcții, servicii, societăți, privind schema de personal, a unui audit,a bugetului pe următorul an și, pe baza conculziilor rezultate, în mod corespunzător subvenționarea acestor societăți dependente de bugetul local. Și totul înspre reducerea costurilor. Vis-a-vis de subiect, primarul nu excludea ca reducerea personalului birocratic neproductiv să atingă 50%, dacă situația va impune. Investiții, eficiență, competență, atragerea de fonduri europene, implicare totală a autorității publice, comunicare-comunicare și iar comunicare. Astea sunt doar câteva cerințe urgente la primărie dinspre Ștefan Ilie, astfel cum le-a sintetizat el în ședințele CL de vineri. Vor veni, mintenaș, multe altele.

                       O echipă în care se pun mari speranțe

În limitele Codului administrativ, noul primar al municipiului și-a format și echipa alături de care va lucra în următorii 4 ani. Cei doi viceprimari, George Șinghi și Dragoș Simion, city manager Nicolae Bibu și consilier personal principal Bogdan Vasilescu. Toți, oameni tineri, bine pregătiți profesional, oameni de succes în zona privată și cu o dorință de muncă extraordinară- cum au anunțat chiar ei- pentru Tulcea și tulceni. Profesioniști aleși personal de primarul Ștefan Ilie să-i stea alături 24/24. Dar echipa nu se limitează la cei 4. Vor fi 6 consilieri ai primarului. O echipă bine sudată, ancorată în realitatea cotidiană astfel încât să acopere toată zona administrativă a primăriei municipiului și legătura permanentă cu cetățeanul.

Pe scurt, iată, începutul în forță al administrației liberale la Primăria Tulcea care, din câte am înțeles, se vrea în timp cât mai scurt posibil o nouă Oradea, cu specificul aferent zonei, desigur; model de administrație publică locală. Succes!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here