Telenovela cu vicele de Somova, episod nou: „Vine Gogu, pleacă Elena”

Reluare din episodul trecut, cu “Pleacă Gogu, vine Elena”  în care relatam că apele, cumva, s-au limpezit la Primăria Somova, odată cu reinstalarea pe funcția de viceprimar a Elenei Visterneanu după ce fusese dată afară prin jocuri de culise  și câștigase în instantă anularea hotărârii Consiliului local prin care era destituită.Să nu fie nicio lună de atunci, când s-a auzit că se coace o nouă ședință de Consiliu local, în care Elena Visterneanu(ALDE)să fie din nou dată afară din funcția de viceprimar și din nou ales Gheorghe Năstase(PNL), în locul ei. Atunci, a intervenit personal Horia Teodorescu, care a discutat despre termenii  Alianței PSD-ALDE și cu primarul Coșovei și cu consilierii locali PSD. Părea că aceștia au înțeles “să nu pactizeze cu dușmanul” și problema cu viceprimarul (demitere/alegere)  a fost scoasă de pe ordinea de zi. Nu a durat prea mult. Luni, 22 aprilie, ședință de Consiliu local la Somova, cu o ordine de zi din 13 puncte, din care 3 erau importante:  proiectul de hotărâre privind luarea de act a Hotărârii Civile 84 din 29.01.2019 a Tribunalului Tulcea, proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcție a viceprimarului comunei Somova, și proiect de hotărâre privind alegerea viceprimarului comunei Somova. Scenariul, aidoma celui după care Elena Visterneanu a fost dată afară în februarie 2018. Cu 11 voturi “pentru” și 2 voturi “contra”, Gogu Năstase a fost ales viceprimar încă o dată. Ca și în februarie 2018, viceprimărița Elena Visterneanu nu a avut habar de ședință, fiind plecată din localitate.

Credibilitatea lui Teodorescu, șifonată rău de tot

Al doilea “puci” a fost de neoprit. Nici primarul Nicolae Coșovei nu a mai vrut să răspundă la telefonul lui Horia Teodorescu, nici secretarul comunei nu a vrut să răspundă la telefonul prefectului. Conform aranjamentelor pe plan local, Gheorghe Năstase a fost dorit pe postul de viceprimar de consilierii PNL și PSD și rândul trecut și acum. Din acest nou episod, în care “Vine Gogu, pleacă Elena”, liderul județean al PSD, Horia Teodorescu, se alege cu credibilitatea pusă serios la îndoială de lideri locali și cu disciplina de partid în unele organizații, precum Somova, discutabilă.

Ce fac liderii ALDE în cazul Somova: Așteaptă ca Prefectura să invalideze alegerea viceprimarului, ca nelegală, iar dacă acest lucru nu se va produce, vor face demersuri la conducerea centrală a Alianței de Guvernare pentru a li se retrage sprijinul politic al consilierilor PSD din Somova.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here