Transport în comun în Babadag? Parcă mai e până la 1 aprilie…!

Georgian Caraman, primarul orașului Babadag, pe facebook: „Dragi prieteni, astăzi vă pot da încă o veste bună despre un proiect important pentru orașul nostru, un proiect în valoare de 5 milioane de euro și care, în ciuda tuturor celor ce nu au crezut, ba chiar au luat în râs ideea, iată că a fost admis, a trecut de prima fază intrând în etapa de evaluare tehnico-financiară unde trebuie să obținem minim 60 de puncte pentru a urma verificarea finală pe teren și a actelor originale după care semnarea contractului de finanțare.
Despre acest proiect am mai vorbit pentru că este unul dintre proiectele de suflet la care am muncit foarte mult cu echipa din primărie. Este un proiect complex care, în primul rând, prevede achiziționarea a 3 autobuze electrice pentru transportul în comun a doua trasee, construirea autobazei (cu parcări, centru de închiriere biciclete, birouri, spații verzi, mobilier urban), stații de autobuz moderne cu adăpost și afișaj, bănci ,,inteligente”, piste pentru biciclete, un alt centru de închiriat biciclete în zona centrală precum și reabilitarea unor trotuare și asfaltarea unor străzi. Se demonstrează încă o dată că accesarea de fonduri europene este adevăratul motor de dezvoltare a orașului nostru și voi depune în continuare toate eforturile pentru a aduce câți mai mulți bani europeni pentru investițiile viitoare ce urmăresc îmbunătățirea permanentă a condițiilor de trai pentru toți cetățenii. În acest sens deja mai avem câteva proiecte despre care voi vorbi la momentul oportun, după semnarea contractelor de finanțare. Cu respect, GEORGIAN CARAMAN”- scrie primul gospodar al orașului.

Ce poți să spui decât felicitări conducerii Babadagului pentru că atrage la oraș 5 milioane de euro; proiect pe transport în comun, aflat acum în etapa de evaluare. Dar e sigur primarul Georgian Caraman că băbăianul circulă cu „traseul”? Va prinde acest proiect cu două trasee de autobuz, într-un orășel ca Babadagul? Cică ar mai fi fost o încercare cu ani în urmă, dar a capotat… Bun, pensionarii și elevii vor călători gratis. Cei câțiva salariați din oraș au mașini, cohortele de”asistați” social au merțane, cine mai circulă cu autobuzul în Babadag, chiar contra 1 leu biletul dus-întors? Să dea Domnul să prindă proiectul. 5 milioane de euro, bani nerambursabili, aduși în oraș nu sunt de colea!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here