comandat de pnl, executat de pnl, cod mandatar 41190007

Tulcea va avea autobuze electrice

Ramasa doar cu jumatate din parcul auto dupa un incendiu devastator, societatea care deserveste transportul public de persoane in municipiu, are mari probleme in acoperirea tuturor traseelor si cu timpi de asteptare cat mai scurti. In prezent exista mai multe mijloace de transport imprumutate de alte orase, inclusiv capitala, dar nu pot fi folosite din cauza legii care guverneaza transportul de persoane, norma legislativa stipuland in mod categoric obligativitatea detinerii cu titlu de proprietate a vehicolului.

Ajutorul solicitat de catre presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, noului ministru de finante, Orlando Teodorovici, prezent ieri la Tulcea, a fost acela de a urgenta adoptarea unei ordonante de urgenta care nu va face nimic altceva, in afara de a mai adauga in lege prevederea ca”in caz de calamitati, dezastre, pot fi folosite la transportul public de persoane si mijloace de transport imprumutate, inchiriate, donate, etc”, oficialul guvernamental anuntand ca acest lucru se va intampla in urmatoarele zile.

In ceea ce priveste completarea sau chiar inlocuirea aproape in totalitate a parcului auto al STP, Teodorovici a declarat ca cea mai buna varianta este achizitia de autobuze electrice, prin asta aliniindu-ne si noi la normele europene. Autobuzele electrice pot fi achizitionate din fonduri europene nerambursabile, oficialul guvernamental garantand ca administratia locala va avea tot sprijinul ministerelor, astfel incat, pana la sfarsitul acestui an sa avem in circulatie autobuzele cu actionare electrica.

 

Iris IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here