Turismul și Agricultura, șansele județului. Vicele Badea știe ce spune

Consiliul Județean a găzduit, joi, o întâlnire de lucru între reprezentanții APIA Central,la nivel de directori generali adjuncți, ai Direcției Agricole județene  și producătorii din județ activi în sectorul legume – fructe și vie-vin. Scopul principal a fost acela de a prezenta informațiile necesare producătorilor din sectoarele legume – fructe și vie-vin pentru conștientizarea tuturor posibilităților de accesare a fondurilor europene destinate acestor sectoare. Au fost prezentate pe larg beneficiile asocierii producătorilor de legume și fructe în organizații recunoscute,  respectiv în grupuri de producători sau cooperative,  pentru a putea accesa ajutoare financiare comunitare. Accent deosebit s-a pus și pe activitatea de promovare a vinului din Dobrogea, ce beneficiază și ea de fonduri consistente.

„Rămân la ideea că județul nostru are două șanse reale de dezvoltare, iar acestea sunt turismul și agricultura. Cu sprijinul Uniunii Europene, județul nostru poate deveni extrem de atractiv pentru investitori și  poate progresa din punct de vedere economic. Măsurile prezentate astăzi nu reprezintă altceva decât  bani puși la dispoziție de Uniunea Europeană, iar noi, tulcenii, atât autoritățile publice, cât și investitorii, trebuie să facem toate eforturile pentru a reuși să obținem o pondere cât mai mare din aceste sume pe care Europa ni le oferă”- spunea în ședință vicepreședintele CJ, Petre Badea, el însuși cu experiență în agricultură.

Greutatea întâlnirii de joi, pe probleme de agricultură, a fost dată și de prezența celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, la aceeași ședință.

N.A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here