Unicat în țară. Somova are doi viceprimari valabili

Povestea este cunoscută de anul trecut, când viceprimărița Elena Visterneanu (ALDE) a fost mazilită din funcție. A fost lucrată, cum se spune, după ce, la comandă politică, consilierii locali PSD au votat alături de liberali pentru înlocuirea viceprimarului ALDE cu un consilier liberal, Gheorghe Năstase, pe acest post. Elena Visterneanu, în cauză și partidul, nu au acceptat lucrătura și au deschis proces iar după un an de judecăți, Justiția i-a dat dreptate viceprimăriței Visterneanu. Cu toate astea, vicele Năstase e tot la locul lui, prin urmare la Primăria Somova sunt doi viceprimari valabili: unul- ales cu cântec, al doilea- repus în funcție de judecători. Amândoi vice, amândoi încasează salarii, numai că Visterneanu neavând atribuții de la primar, stă. Luni, 18 martie, vicepreședintele ALDE Tulcea și șeful organizației Somova al acestui partid, Dorinel Bucurlescu, spunea în conferință de presă că “printr-o decizie civilă din 16 iunie 2018, Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea Hotărârii 3/8 februarie 2018 a Consiliului local Somova, până la soluționarea instanței de fond asupra anulării acestui act. Or, la data de 29 ianuarie 2019, Judecătoria Tulcea, prin Hotărârea 84 a admis cererea petentei Elena Visterneanu și a dispus anularea Hotărârii 3 prin care era destituită. Așa a hotărât Justiția. Paradoxal, în continuare Gheorghe Năstase este menținut în funcția de viceprimar. Din surse, am auzit că se plănuiește o nouă destituire a viceprimăriței Visterneanu, deoarece primarul crede că prin acțiunile ei nu ar mai avea el șanse la viitoarele alegeri. Vom discuta aceste probleme și cu conducerea PSD, să vedem ce părere au partenerii noștri la guvernare”- a declarat Dorinel Bucurlescu.

Mă întreb dacă partenerii noștri de guvernare sunt serioși în a respecta protocolul”

Octavian Popa, președinte ALDE: “Elena Visterneanu este o persoană cu două facultăți, cu activitate foarte bună pe zona economică, activă în orice domeniu. Ea a câștigat procesul definitiv și irevocabil. Problema este alta: dacă partenerii noștri de guvernare sunt serioși în a respecta protocolul. Nu am făcut tam-tam atunci, am așteptat ca Justiția să-și spună cuvântul și cred că președintele Teodorescu va lua niște măsuri și lucrurile se vor opri aici”- spunea OM Popa în conferința de presă.

Cu mai bine de 1 an în urmă…

Cum era tratat subiectul în Zigzag.ro sub titlul “Viceprimărița de Somova a fost lucrată pe la spate”, frânturi din articol.(…)Lucrătură pe la spatele doamnei viceprimar. Ordinea de zi (8 februarie 2018) a fost pregătită în mare secret de primarul Nicolae Coșovei, după ce s-a bătut palma cu consilierii liberali, dar mai rămânea de ales momentul. În 8 februarie, vicele Elena Visterneanu, fără să aibă habar de ce o paște, a depus cerere de concediu și în aceeași zi a plecat. În aceeași zi convocare la mare urgență de Consiliu local care a adoptat, practic, hotărâre dinainte luată. Prin vot secret, pentru schimbarea Elenei Visterneanu din funcția de viceprimar au votat “pentru” 5 consilieri PSD, 5 consilieri PNL, 1 consilier ALDE “împotrivă”, iar consilierul lui Geoană (PSR) s-a abținut.Pentru alegerea lui Gheorghe Năstase ca viceprimar, 11 consilieri au votat “pentru” și 1 consilier “contra”. A urmat, cum se știe, acționarea în instanță. Ce declarau la vremea respectivă, Elena Visterneanu:”Motivele acestei decizii politice sunt interesele personale nelegitime ale primarului Nicolae Coșovei, decizie luată pe ascuns, fără discuții prealabile și motive întremeiate”, Dorinel Bucurlescu: “Singura concluzie este că primarul și-a simțit amenințată imaginea la nivelul comunei și că a avut girul conducerii PSD”, Radu Romul Vasile: “Cred că destituirea are la bază interese locale, interese personale stabilite de-a lungul timpului în primarul Coșovei și consilierul local PNL Năstase”.

Întâlnire ratată

Luni, pe seară, la Somova urma să aibă loc o întâlnire între conducerile PSD și ALDE, de față și cu consilierii locali, pentru tranșarea acestei mici schisme de politichie locală. ALDE a venit, PSD nu a venit. Pe motiv că primarul Coșovei este în spital, tranșarea problemei viceprimarului s-a amânat.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here