A început regalul de folclor „Peștișorul de Aur”

Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, a participat joi, 8 august, în Piața Civică a municipiului, la ceremonia de deschidere a celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur”. Festivitatea s-a desfășurat în prezența a numeroși oficiali tulceni, a PS Visarion, Episcopul Tulcii și a unui număr mare de spectatori. Momentul a fost precedat, ca de obicei, de impresionanta și tradiționala paradă a portului popular pe străzile orașului și ulterior în piața centrală, dând naștere unui adevărat spectacol de sunet și culoare.

Horia Teodorescu: „Pentru mine, personal, este o mare mândrie să spun că judeţul Tulcea participă la acest regal artistic popular cu șase ansambluri folclorice, și-anume, „Dorulețul”, „Plai de dor” de la Niculițel, „Danubius”, „Floricica”, „Doina Casimcei” și „Altițe Dobrogene” de la Jijila, ceea ce demonstrează că zona noastră este adânc înrădăcinată în tradiţii, folclor şi multiculturalitate. Mulțumesc tuturor participanților, din țară și de peste hotare, că ne onorează cu prezența și prestația lor și le urez mult  succes!”- spunea președintele Consiliului Județean în discursul său la deschiderea festivalului. .

La ediția 2019 a festivalului sunt prezente ansambluri, grupuri și formații artistice din 12 țări: Argentina și Norvegia, în premieră, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Republica Macedonia, Ucraina și, evident, România.  Din țara noastră vor evolua 18 ansambluri și grupuri artistice, din județele Vaslui, Suceava, Sibiu, Olt, Mureș, Maramureș, Iași, Galați, Dolj, Brăila, Bistrița, Bihor și Tulcea, județul nostru fiind reprezentat de șase ansambluri folclorice: „Dorulețul”, „Plai de dor” de la Niculițel, „Danubius”, „Floricica”, „Doina Casimcei” și „Altițe Dobrogene”.

Comunicat de presă

N.A. În premieră la „Peștișorul de Aur”, ansamblul norvegian „Sandnes Folkeni Anslag” alcătuit exclusiv din oameni în vârstă, a prezentat folclor de pe coasta N-V a Norvegiei și a primit aplauze la scenă deschisă de la publicul tulcean. A fost, de altfel, cel mai aplaudat ansamblu al primei seri de festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here