„Aventurile lui Pinocchio”, marți seara, la Teatrul „Jean Bart”

Marți, 8 octombrie, ora 18:00 ,,Aventurile lui Pinocchio” după Carlo Collodi, regia Daniel Stanciu, Teatrul ,,Jean Bart” Tulcea.

Pygmalion, Meșterul Manole… Gepetto? Motivul însuflețirii creației apare ca un lait motiv pe parcursul dezvoltării civilizației. De la Geneză încoace, prin teorii cosmogonice, religii și mituri, acesta traversează veacurile sub forma legendelor. În literatură îl întâlnim, de asemenea, destul de des. În general, simplificată, ideea e că un creator pământean țintește spre Absolut imitând Creatorul Divin. Cam așa stau lucrurile și cu Pinocchio. În ,,Aventurile lui Pinocchio”, păpușarul Gepetto sculptează, din buturuga fermecată, un băiețel din lemn cu… suflet! Discuțiile ce se pot naște pe marginea acestui subiect sunt multe, iar concluziile care mai de care mai surprinzătoare, așa că nu vom inista asupra lor. Una din variante, pe departe mai puțin încărcată de filosofii, dar mustind de frumusețe și culoare, o putem afla pe data de 29 august 2019, de la ora 18:00. Asta deoarece Teatrul ,,Jean Bart” a pregătit pentru copiii mici și cei mari o surpriză pe care cu toții ne-am dorit-o de foarte mult timp. Un spectacol cu actori și cu păpuși, magie, aventuri, cântecele, emoții și muuuultă bucurie! Vorbim, deci, de ,,Aventurile lui Pinocchio”, după Carlo Collodi, adaptat și regizat de Daniel Stanciu.

Adaptarea scenică: Daniel STANCIU. Distribuția: Inga MARCU, Nelu SERGHEI, Oana-Lavinia PISAROGLU, Mihai GĂLĂȚAN, Cristi NAUM, Ionel DURBALĂ, Costel ZAMFIR, Irina NAUM, Mirela DIMA, Nicoleta LUNGU, Răzvan-Nicolas TEODORESCU.

Preț bilet: 13 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here