„Baladele Deltei” merg la Chișinău, la Centenar Fest

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” are onoarea de a participa, alături de multe ansambluri și grupuri folclorice din România, la Festivalul Centenar Fest, eveniment organizat pe 15 – 16 septembrie de către Centrul Etno – Cultural „Vatra” din Republica Moldova. Festivalul Internațional „Centenar Fest” – aflat la prima ediție și consacrat Centenarului Marii Uniri – este un mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia, prin promovarea și conservarea valorilor culturale comune.

Sâmbătă , 15 septembrie , va evolua Ansamblul Artistic Profesionist ”Baladele Deltei” iar duminică, 16 septembrie, de la ora 10.00, este programată Parada portului popular, urmată de un recital al colectivelor artistice din zonele istorice Moldova, Bucovina, Maramureș, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Crișana, Cernăuți, Ismail și Banatul Sârbesc, care va culmina cu „Hora Unirii”.

Festivitățile se vor desfășura în incinta Complexului Etno – Cultural „Vatra”, amplasat în Raionul Strășeni, la 32 de km de Chișinău, și are capacitatea de a găzdui 50.000 de participanți, fiind dotat cu scene de concert și spectacole, locuri de agrement și alte dotări tehnice necesare. Evenimentul va fi reflectat pe larg de instituțiile media din România și Republica Moldova.

Ștefan Coman

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here