Conducerea județului a premiat câștigătorii concursului „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“

Marți, 6 octombrie, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, alături de vicepreședintele Dumitru Mergeani și de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Fani Valentin Pavel, a premiat câștigătorii concursului „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, respectiv 45 de elevi și opt profesori coordonatori.

În luna septembrie s-au împlinit 25 de ani de la semnarea Protocolului de Înfrăţire dintre judeţul Tulcea şi municipalitatea din Suzhou (provincia Jiangsu, Republica Populară Chineză). Consiliul Judeţean Tulcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au organizat, în parteneriat, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei”, având drept grup ţintă elevii din unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ, dând astfel importanţa cuvenită uneia dintre cele mai longevive relaţii de colaborare internaţională.

„Mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest concurs care a marcat împlinirea a 25 de ani de relații de prietenie între Consiliul Județean Tulcea și municipalitatea din Suzhou. Dacă dăm timpul înapoi, ne dăm seama că, la cinci ani după Revoluție, Consiliul Județean Tulcea a creat o relație extraordinară cu municipalitatea din Suzhou. De-a lungul acestor ani, au fost nenumărate întâlniri între cele două părți, în domeniul culturii, în domeniul economic, agricultură, iar prietenii noștri chinezi au fost prezenți la multe evenimente organizate de noi, chiar de Zilele Tulcei. Mi-a plăcut foarte mult acestă inițiativă „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, pentru că este într-adevăr vorba de o  prietenie, fapt dovedit și în perioada pandemiei, când ne-am ajutat reciproc. Pe vremea când ei erau în colaps privind măștile, le-am acordat tot sprijinul, după care și ei ne-au răspuns cu un ajutor asemănător, când noi aveam probleme cu aprovizionare cu aceste măști de protecție. Succes în tot ceea ce vă propuneți, să vă bucurați părinții, să reușiți să ajungeți acolo unde vă doriți și sperăm ca învățământul tulcean să dea în continuare rezultate deosebite“- a declarat președintele Horia Teodorescu.

Șeful județului a ținut să sublinieze implicarea Departamentului Comunicare din Consiliul Județean în organizarea și desfășurarea acestui concurs alături de Inspectoratul Școlar județean. Desfășurat pe parcursul lunii septembrie, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” a inclus două secţiuni, respectiv Arte Plastice (destinată ciclului gimnazial) şi Eseu (destinată ciclului liceal) și a beneficiat de un interes deosebit în rândul elevilor.

Echipele premiate la concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” sunt următoarele:

                                 Secțiunea Arte plastice

  1. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”
  2. Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea
  3. Școala Gimnazială Ciucurova
  4. Școala Gimnazială Beidaud

                                  Secțiunea Eseu 

  1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ”Tulcea
  2. Liceului Teoretic „Ion Creanga” Tulcea
  3. Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea
  4. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ” Tulcea
  5. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here