Doina Casimcei „În grădina cu flori multe” din Cernăuți

Ansamblul Doina Casimcei a participat, la Cernăuți, la  Festivalul –concurs Internațional de muzică populară românească ,,ÎN GRADINA CU FLORI MULTE”, la invitația directorului Școlii Populare de Artă și a Centrului Cultural Bucovinean, Iurie Levcic.

Un juriu de prestigiu format din  coregrafi și muzicieni din România și Cernăuți a oferit Trofeul Festivalului Ansamblului de dansuri  Doina Casimcei din comuna Casimcea. Evoluția ansamblului a fost la înălțime, efortul dansatorilor și al coregrafului Marian Coman au fost răsplătite pe deplin . Cu ocazia evenimentului, tulcenii au vizitat Cetatea Hotin a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, pământ românesc încărcat de istorie și spirit românesc , strada din Cernăuți pe unde Mihai Eminescu mergea la gimnaziu, statuia cronicarului Ion Neculce din Boian, alte locuri frumoase și încărcate de istorie.

„În fața Filarmonicii din Cernăuți, noi, cei de la Casimcea, am purtat cu mândrie steagul României în Hora Unirii, acum în anul Centenarului”- declară prof. Țilincă, primarul comunei.

N.A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here