În parc…

Astăzi, de Ziua Culturii Naționale, la momentul omagial prilejuit de împlinirea a 174 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, în părculețul care-i poartă numele, au fost prezenți PS Visarion, oficiali ai Consiliului Județean și Primăriei, oameni de cultură, elevi, public iubitor de Eminescu. Elevi de la Liceul de Arte “George Georgescu” din corul Mussica și grupurile Pandelașul și Vocalis au oferit publicului prezent momente de artă autentică “din” Mihai Eminescu.

…și la bibliotecă

„Eminescu, o stea nemuritoare“, a fost evenimentul organizat la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ din municipiu, cu participarea elevilor de la Colegiul „Spiru Haret“, de la Liceul teoretic „Grigore Moisil“ și de la Liceul de Artă „George Georgescu“, cadre didactice&copii care au oferit un scurt moment artistic dedicat zilei poetului național Mihai Eminescu. Cei prezenți în sala de festivități a bibliotecii au ascultat și câteva strofe din poezia „Luceafărul“ în limba aromână, recitate de Mariana Mergeane.

Emoționante și excelent organizate ambele “momente eminesciene”. Și calitatea participanților, de asemenea, deosebită! Felicitări!

N.A.

+ There are no comments

Add yours