Luni seara, la Teatrul Jean Bart: „Mătrăguna” și „Cerere în căsătorie”

Luni, 30 septembrie, ora 18:00 ,,Mătrăguna” de Nicollo Machiavelli, regia Vinicius Tomescu, Asociația Culturală ,,Didascalia”. Machiavelli, machiavelic, machiavelism
Rareori un nume propriu devine adjectiv sau substantiv, asigurând persoanei respective, printr-un subterfugiu lingvistic, un loc sigur în posteritate. Adjectivul machiavelic în conjuncție cu un alt cuvânt plasează sintagma rezultantă în aria peiorativului, trezind suspiciunea subversivității și a unei morale corupte. Dar care este morala coruptă și care este morala justă și perfectă? Cum putem alege? Avem instrumente pentru a evalua corect alternativa pe care ne-o oferă viața ori suntem niște păpuși în mâna destinului care ne oferă oportunități pe care știm sau nu știm să le speculăm? Aceasta este problematica sugerată de Niccolo Machiavelli în capodopera dramaturgică Mătrăguna.
Regia și adaptarea: Vinicius Tomescu

Preț bilet: 18 lei

Luni, 30 septembrie, ora 20:30, ,,Cerere în căsătorie” de Anton P. Cehov, regia Victor Olăhuț, compania ,,Cultură-n șură”, spațiu neconvențional, intrarea liberă. Premiul pentru cel mai bun spectacol, la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2016, Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu), la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2016. „Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal.” – Victor Olăhuț.

Spectacol realizat în cadrul proiectului CULTURĂ-N ȘURĂ. Regia: Victor Olăhuţ

Intrarea liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here