“Nu sunt singur în prima zi de școală”. Polițiști, jandarmi și funcționari din Prefectură au dus de mână copii de la căsuțele Cocorii, în prima zi de școală

“Nu sunt singur în prima zi de școală” este un proiect inițiat de Prefectură.
În prima zi de școală, subprefectul Nicolae Topoleanu, înlocuitor de drept al prefectului, Carmen Caloianu, subprefect, Marcel Ivanov, fost prefect și o parte din personalul Prefecturii, i-au însoțit pe copiii de la Centrul Cocorii 2, la Liceul Teoretic Ion Creangă, din municipiu, în cadrul proiectului “Nu sunt singur în prima zi de școală”.
“Ne-a emoționat bucuria și căldura cu care micuții ne-au acceptat azi, într-un moment important din viața lor, cel puțin pentru cei care au călcat pragul școlii pentru prima dată. Atât lor, cât și personalului și cadrelor didactice care îi au in grijă, le urăm mult succes și noroc în anul școlar, ce doar a început! Totodată, le adresăm mulțumiri tuturor instituțiilor care s-au implicat în acestă acțiune” -a declarat Nicolae Topoleanu.
Fundația Omenie și Adevăr a polițiștilor a avut grijă de două fetițe

Polițiștii au achiziționat rechizite și câte o mică atenție pentru 2 fetițe cu vârste de 10 și 13 ani, din cadrul căsuțelor de tip familial Cocorii 1 și Cocorii 2-Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea. În prima zi de școală, fetițele au mers la festivitatea de debut a anului școlar 2021-2022 însoțite de polițiști. Astfel, copilele au strâns puternic mâinile polițiștilor și au făcut împreună primii pași dincolo de porțile școlii, nemaisimțindu-se singure într-o zi atât de importantă din viața lor.
Această ,,misiune” de suflet i-a făcut pe copii să trăiască un sentiment profund și, totodată, a demonstrat polițiștilor că un copil le poate înfrumuseța munca.

Și jandarmii au ajutat doi copii cu ghiozdane pline cu rechizite și i-au însoțit la școală

În prima zi de școală, doi copii din cadrul caselor de tip familial Cocorii 1 și Cocorii 2 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea au primit vizita jandarmilor, care le-au adus în dar câte un ghiozdan echipat cu rechizitele atât de necesare la început de an școlar și i-au însoțit la festivitatea de deschidere a anului școlar. Misiunea jandarmilor a fost una deosebită, de suflet: au oferit copiilor încurajarea de care au atâta nevoie în prag de școală, încrederea în forțele proprii și sentimentul de siguranță și afecțiune. Cei doi copii, cu vârste de 7, respectiv 11 ani,  au fost foarte receptivi, bucuroși de prezența oamenilor în uniformă și au primit cu zâmbetul pe chip această experiență, care le-a adus un sprijin și sentimentul că nu sunt singuri.

#

Măcar atât pentru niște copii bătuți de soartă într-un moment unic din viață pe care, cu siguranță, nu îl vor uita.
Felicitări Prefecturii pentru inițiativa cu proiectul “Nu sunt singur în prima zi de școală”!
Felicitări inspectoratelor județene de Poliție și Jandarmi pentru implicare!
N.A.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here