“Olimpiada Cluburilor Antidrog” a fost câștigată de elevii de la Liceul “Ion Creangă” Tulcea

În perioada 14 – 19 iunie a.c., s-a desfășurat competiția “Olimpiada Cluburilor Antidrog”, ce a reprezentat etapa finală a Proiectului local “Cluburi Antidrog”, proiect implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Tulcea și Palatul Copiilor Tulcea.

  • Au fost înscrise în competiție 5 Cluburi Antidrog – structuri organizatorice constituite din cei 30 de elevi selectați și instruiți ca educatori între egali și cadrele didactice desemnate de la nivelul fiecăruia dintre cele 5 licee aplicante (Liceul de Arte “George Georgescu” Tulcea, Colegiul Economic “Delta Dunării” Tulcea, Colegiul Național “Spiru Haret” Tulcea, Liceul Teoretic “Ion Creangă” Tulcea, Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Tulcea). Fiecare Club Antidrog a organizat, în liceul de proveniență, activități de prevenire a consumului de droguri, adresate grupului de egali – elevi de aceeași vârstă.
  • Într-o primă fază, echipele s-au întrecut în numărul de “voturi”, reprezentate de aprecierile obținute de materialele de prezentare a activităților derulate în cadrul proiectului, materiale care au fost postate pe pagina oficială de Facebook a Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea.

Miercuri, 19 iunie a.c., în faza finală a competiției, comisia de jurizare formată din reprezentanți ai CPECA Tulcea și ai instituțiilor partenere a evaluat activitatea fiecărui Club Antidrog, urmărind o serie de criterii, precum: număr de activități de educație între egali susținute, număr de beneficiari, caracter inovativ, modalitate de prezentare, dar și numărul de “voturi” obținute în mediul online.

În urma jurizării, a fost stabilit clasamentul final, care se prezintă după cum urmează:

Locul I – Liceul Teoretic “Ion Creangă” Tulcea;

Locul II – Colegiul Economic “Delta Dunării” Tulcea;

Locul III – Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Tulcea;

Locul IV –  Colegiul Național “Spiru Haret” Tulcea;

Locul V – Liceul de Arte “George Georgescu” Tulcea.

Tot ieri, 19 iunie a.c., a avut loc la Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea festivitatea de premiere a elevilor educatori între egali, ocazie cu care le-au fost înmânate diplome, trofee și premii.

  • Îi felicităm, pe această cale, pe toți cei implicați, elevi educatori între egali și cadre didactice coordonatoare!

 

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea

 

 

+ There are no comments

Add yours