Cea de-a XII-a ediție a expoziției itinerante de postere de restaurare organizată de Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România (A.C.R.Ro) va fi inițiată anul acesta în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM). Vernisajul expoziției „Restaurarea ilustrată” va avea loc la parterul Casei Avramide din Tulcea, marți, 1 august, de la ora 14:00.

Pentru aceste postere s-au implicat 41 de specialiști din domeniul conservării și restaurării din întregul spațiu românesc. Instituțiile ce au răspuns chemării noastre sunt de importanță națională: Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Banatului – Timișoara, Muzeul Național al Bucovinei – Suceava, Muzeul Național al Țăranului Român, Complexul Muzeal Național Neamț, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Național al Olteniei – Craiova, Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos Galați și ICEM Tulcea

„Expoziția de postere organizată de Asociația conservatorilor și restauratorilor din România a fost găzduită pentru prima dată și la Tulcea anul trecut. În acest an, instituția noastră lansează această a XII-a ediție la Tulcea în perioada 01 – 31 august. Expoziția de anul acesta se va itinera în muzeele participante și nu numai. După expunerea la Casa Avramide, Restaurarea ilustrată va fi vernisată la Muzeul Național al Literaturii Române, apoi va ajunge la Muzeul Național Neamț”- precizează dr. Gabriela Radu, cercetător științific și șef birou Laboratorul de restaurare-conservare patrimoniu mobil si imobil din cadrul ICEM Tulcea.

Laura Guțu,

Muzeograf ICEM Tulcea

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Mogu

    Felicitări pentru inițiativa A.C.R.Ro și ICEM Tulcea! Expoziția de postere “Restaurarea ilustrată” este o ocazie excelentă de a promova profesia de restaurator și de a informa publicul despre aceasta, oferind și o posibilitate de educație în domeniul patrimoniului cultural. Sunt curioasă să văd expoziția vernisată la Muzeul Național al Literaturii Române!

+ Leave a Comment